Mi legyen a nyaralódban?

Többségünk nyaraláskor a helyi büfébe vagy a strandra megy enni egy jót – hiszen kinek van kedve ilyenkor főzni? Mégis, adódhat úgy, hogy „otthon" kell megoldani az étkezést.

Lehet rossz idő vagy hamar bezárhatnak a helyi kajáldák és boltok. Én sokszor jártam így. Évekig volt egy nyaralónk Bánkon. Hétvégente – habár a büfék nyitva vannak – a boltok hamar zárnak, így sokszor kerültem nehéz helyzetbe. Sajnos túl sűrűn nem tudtam lemenni a házikóba, ezért olyan élelmiszerekkel tettem tele a konyhát, amelyek sokáig elállnak.

Friss kontra konzerv >>

Mi legyen a kamrádban? cikksorozatunkban már jó párat megemlítettünk, de most jöjjenek az olyan alapanyagok, amelyek nem igényelnek túl sok pepecselést a konyhában, és pillanatok alatt készíthetünk belőlük egy jó reggelit vagy vacsorát.

Még mi legyen a kamrádban? >>

Müzli

Egy kevés vajjal, mézzel és fűszerekkel megspékelve, majd megsütve, remek reggeli válhat belőle. Ha pedig sikerül beszereznünk némi tejet vagy joghurtot, netalántán gyümölcsöt hozzá, akkor aztán tényleg nem lehet ellene kifogás. Petra előző cikkéből kideríthetitek, milyen gyümölcsöket hogyan tárolhattok, hogy minél tovább elálljanak.

Ne csak magadat hűtsd, a fűszereidet is! >>

Szendvicsre valók

A kolbászok, szalámik és szalonnák nagyon sokáig elállnak. Felhasználhatóak szendvicsek feltétjei mellett egy jó rántottához, parasztreggelihez, pizzához vagy lecsóhoz. Azért arra ügyeljünk, hogy megfelelően tároljuk őket!

Halak

Legyen füstölt, olajban vagy paradicsomban eltett, számtalan módon felhasználható. Pirítósra, tésztákra, salátákhoz egyaránt tökéletes, olcsó és igen laktató, így feltétlen érdemes egy-két dobozzal bespájzolni belőlük.

Nehéz a hal? >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.