Mi legyen a nyaralódban?

Többségünk nyaraláskor a helyi büfébe vagy a strandra megy enni egy jót – hiszen kinek van kedve ilyenkor főzni? Mégis, adódhat úgy, hogy „otthon" kell megoldani az étkezést.

Lehet rossz idő vagy hamar bezárhatnak a helyi kajáldák és boltok. Én sokszor jártam így. Évekig volt egy nyaralónk Bánkon. Hétvégente – habár a büfék nyitva vannak – a boltok hamar zárnak, így sokszor kerültem nehéz helyzetbe. Sajnos túl sűrűn nem tudtam lemenni a házikóba, ezért olyan élelmiszerekkel tettem tele a konyhát, amelyek sokáig elállnak.

Friss kontra konzerv >>

Mi legyen a kamrádban? cikksorozatunkban már jó párat megemlítettünk, de most jöjjenek az olyan alapanyagok, amelyek nem igényelnek túl sok pepecselést a konyhában, és pillanatok alatt készíthetünk belőlük egy jó reggelit vagy vacsorát.

Még mi legyen a kamrádban? >>

Müzli

Egy kevés vajjal, mézzel és fűszerekkel megspékelve, majd megsütve, remek reggeli válhat belőle. Ha pedig sikerül beszereznünk némi tejet vagy joghurtot, netalántán gyümölcsöt hozzá, akkor aztán tényleg nem lehet ellene kifogás. Petra előző cikkéből kideríthetitek, milyen gyümölcsöket hogyan tárolhattok, hogy minél tovább elálljanak.

Ne csak magadat hűtsd, a fűszereidet is! >>

Szendvicsre valók

A kolbászok, szalámik és szalonnák nagyon sokáig elállnak. Felhasználhatóak szendvicsek feltétjei mellett egy jó rántottához, parasztreggelihez, pizzához vagy lecsóhoz. Azért arra ügyeljünk, hogy megfelelően tároljuk őket!

Halak

Legyen füstölt, olajban vagy paradicsomban eltett, számtalan módon felhasználható. Pirítósra, tésztákra, salátákhoz egyaránt tökéletes, olcsó és igen laktató, így feltétlen érdemes egy-két dobozzal bespájzolni belőlük.

Nehéz a hal? >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...