r
Nosalty Logó

Zsuzska epres-rebarbarás pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katona Lászlóné
Zsuzska epres-rebarbarás pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Pitetöltelék

Összesen 820 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Pitetöltelék

Összesen 4100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Pitetöltelék

Összesen 225 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 820 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    2777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 4100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pitetöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A töltelékkel kezdünk.
  2. A tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal pitetésztát gyúrunk. Nekem nagy piteformám van (Ø30 cm és 6 cm magas kerámia forma), ezért készítem relatív több lisztből a tésztát.
  3. A tészta 2/3-a kell a pite alaphoz, lisztezett deszkán kerekre kisodorjuk és a formába fektetjük. Ráterítjük a tölteléket, egyenletesen elosztjuk és a maradék 1/3 tésztából a tetejét fedjük be.
  4. Derelyevágóval csíkokat vágounk a tésztából, és a pite közepétől sugárirányban réseket hagyva fektetjük a töltelékre. Vagy vékony lappal fedjük be, de a közepén nyílást vágunk. Pici kiszúróval faleveleket vagy lóhere motívumokat vágunk, ezeket a pite szélére tesszük díszítésnek. A pite tetejének formázása csupán fantázia dolga.
  5. 180 °C-on, de nem légkeveréses sütéssel, alsó-felső sütési móddal kb. 1 óráig sütjük. Okos sütőm van, de a légkeverés szárít és ez nem jó ennek a tésztának. Félidőben a tetejét alufóliával letakarjük, majd a sütés befejezése előtt k. 5-10 percig enyhén megpirítjuk még a tészta tetejét. (Persze nem szabad megégetni!)

Pitetöltelék

  1. A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük, hogy ne nagyon törjük össze a gyümölcsöt.
  2. Félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 71
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katona Lászlóné 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Pitetöltelék

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?