r
Nosalty Logó

Epres-túrós pite

Szintiminti
Epres-túrós pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

774
Kalória
20.9g
Fehérje
88.3g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
165.4g
Víz
125.6g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
28.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Összesen 3098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 3098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A lisztet a sóval és a cukorral egy tálba összeszitáljuk. A közepére helyezzük a kockákra vágott vajat (a vaj nem baj, ha kemény), és az ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a hideg vizet vagy tejet, és néhány gyors mozdulattal az egészet simára gyúrjuk. Gömböt formázunk, és fóliába csomagolva kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A kész tésztát meglisztezett fólián kinyújtjuk sütőforma nagyságúra. A pite sütőformát kivajazzuk, lisztezzük, de lehet sütőpapírt is használni. A fólia segítségével (amin kinyújtottuk a tésztát) beleborítjuk a sütőformába a tésztánkat, majd beleigazítjuk a széleit a formába.
  3. Mehet a sütőbe 180 fokra. Majd ha szép barna a széle, akkor kivesszük és megkenjünk 1 tojással, és ismét visszatesszük pár perce (a tojás választja el a tésztát a tölteléktől így nem fog elázni). Kész a megsült piténk, jöhet a töltelék.

Hozzávalók a töltelékez:

  1. A túrót egy tálba tesszük, összenyomkodjuk. Ízlés szerint összekeverjük cukorral, én 4 evőkanál cukrot tettem bele. Az eperből kb. 6-7 darabot pépesítve hozzákeverünk a túróhoz. A fél citrom héját belereszeljük a túrós krémbe. Én fagyasztott epret használtam, így a túró állaga krémesebb lett.
  2. Az epreket vékonyra vágjuk, megszórjuk őket cukorral, és állni hagyjuk egy kicsit.
  3. A kisült pitét megkenjünk a túrós krémünkkel, majd ráfektetjük az cukros epreket.
  4. A végén elkészítjük a tortazselét, és meglocsoljuk vele a piténket, majd hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Keresgéltem pite recepteket, de olyat, amit én szerettem volna, nem találtam, így magam próbálkoztam, és nem lett rossz az eredmény. :)

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...