Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pudingos pite

Epres pudingos pite
Epres pudingos pite
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm egy nehéz vizsgája után átjött hozzám ebédelni, és gondoltam csinálok valami egyszerű édességet a főétel mellé.

Mikor legutóbb elkészítettem, egy kisebb formát használtam, így viszonylag sok marafék tészta lett. De mivel nem szeretek pocsékolni, a maradék epreket félbe vagy háromba vágtam, és becsomagoltam a tésztadarabkákba. És betettem a pite alá sülni. Lekvárral fogyasztva ideális nasi.:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Mivel én fagyasztott epret használtam, a kiolvadt levét is hasznosítottam. A tésztába kb. 2 ek levet rakjunk, különben túl puha lesz tőle. De ebben az esetben liszttel és némi cukorral tudjuk kompenzálni. Figyeljünk arra, hogy a tésztába ne maradjanak rózsaszín foltok!
  2. A sütőformát kimargarinozzuk (vagy olajozzuk).
  3. A tésztát két folpack között nyújtjuk ki. (Ezt a technikát a nosalty-n találtam, és azóta rendszeresen használom! Nagyon praktikusnak tartom!:) )
  4. Miután kinyújtottuk kb. fél centiméter vastagságúra, lehúzzuk róla a fölső folpackot, az alsóval pedig óvatosan átfordítjuk a formába. Miután a másik folpack réteget is eltávolítottuk, beleegyengetjük, és leszedjük a kilógó részeket. (A fölös részeket is érdemes kisütni, főleg ha viszonylag sok maradt. Desszert előtti desszerként hasznosítható!)
  5. Ezután nekiállunk a tölteléknek: a pudingot többé kevésbé úgy készítjük el, ahogyan az a csomagolásán le van írva. A maradék eperlevet minimális tejjel összekeverjük, és ebbe jön bele a pudingpor, illetve a cukor. (Ki mennyire szeretné édesre a tortát, annyira édesítsük.) A többi tejet felmelegítjük, aztán elkeverjük benne a csomómentesen elkavart pudingport (vagyis az előző lötyit, amit összeállítottunk). Egy kicsit még főni hagyjuk, majd még forrón ráöntjük a tésztára, és elsimítgatjuk. 
  6. Ezután a félbevágott epreket lepakoljuk a pudingba, és mehet be az előmelegített sütőbe. Kb. 40-50 percig sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25x3,5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 574
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

a séf macskája

Mióta szakács: 2012.09.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres pite, vaníliás pite, epres pudingos lepény, pudingos torta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
margarin 13 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 6 dkg
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 0.5 csomag
joghurt 1.5 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
eperlé 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 3 ek
eper 200 g
eperlé 5 ek
margarin 1 ek