r
Nosalty Logó

Epres pudingos pite

a séf macskája
Epres pudingos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

606
Kalória
10.3g
Fehérje
81.3g
Szénhidrát
26g
Zsír
58.6g
Víz
36.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
25.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 3033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.4 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 3033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Mivel én fagyasztott epret használtam, a kiolvadt levét is hasznosítottam. A tésztába kb. 2 ek levet rakjunk, különben túl puha lesz tőle. De ebben az esetben liszttel és némi cukorral tudjuk kompenzálni. Figyeljünk arra, hogy a tésztába ne maradjanak rózsaszín foltok!
  2. A sütőformát kimargarinozzuk (vagy olajozzuk).
  3. A tésztát két folpack között nyújtjuk ki. (Ezt a technikát a nosalty-n találtam, és azóta rendszeresen használom!Nagyon praktikusnak tartom!:) )
  4. Miután kinyújtottuk kb. fél centiméter vastagságúra, lehúzzuk róla a fölső folpackot, az alsóval pedig óvatosan átfordítjuk a formába. Miután a másik folpack réteget is eltávolítottuk, beleegyengetjük, és leszedjük a kilógó részeket. (A fölös részeket is érdemes kisütni, főleg ha viszonylag sok maradt. Desszert előtti desszerként hasznosítható!)
  5. Ezután nekiállunk a tölteléknek: a pudingot többé kevésbé úgy készítjük el, ahogyan az a csomagolásán le van írva. A maradék eperlevet minimális tejjel összekeverjük, és ebbe jön bele a pudingpor, illetve a cukor. (Ki mennyire szeretné édesre a tortát, annyira édesítsük.) A többi tejet felmelegítjük, aztán elkeverjük benne a csomómentesen elkavart pudingport (vagyis az előző lötyit, amit összeállítottunk). Egy kicsit még főni hagyjuk, majd még forrón ráöntjük a tésztára, és elsimítgatjuk.
  6. Ezután a félbevágott epreket lepakoljuk a pudingba, és mehet be az előmelegített sütőbe. Kb. 40-50 percig sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x3,5

Barátnőm egy nehéz vizsgája után átjött hozzám ebédelni, és gondoltam csinálok valami egyszerű édességet a főétel mellé. Mikor legutóbb elkészítettem, egy kisebb formát használtam, így viszonylag sok marafék tészta lett. De mivel nem szeretek pocsékolni, a maradék epreket félbe vagy háromba vágtam, és becsomagoltam a tésztadarabkákba. És betettem a pite alá sülni. Lekvárral fogyasztva ideális nasi.:)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...