r
Nosalty Logó

Nagyanyám bohóc szelete

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bbanna
Nagyanyám bohóc szelete
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 520 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 6225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 520 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    243.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.5 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 6225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 383 Kcal

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
  2. Három felé osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és lisztezett tepsi hátulján megsütjük.
  3. A lapokat a sárgabarack lekvárral összeragasztjuk. A legjobb, ha ezt a már használt tepsi belsejében végezzük, így a továbbiakban könnyebb dolgunk lesz.

a mázhoz

  1. A tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével fényes habbá verjük.
  2. Ezt a felső lap tetejére simítjuk, megszórjuk a durvára darabolt dióval, és a langyos sütőben megszárítjuk.
  3. Ha kihűlt, már lehet is szeletelni, és fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16787
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyanyám bohóc szelete
Bbanna 1 recept

Anyukám találta ezt a receptet valahol, és mivel nagyon egyszerűnek tűnt, és persze olcsónak, ezért kipróbálta. Hála az égnek! :) 

Hozzászólások

Bbanna

Jaj,csak most vettem észre! Nagyon köszönöm! :)

Tmea

Azt leszámítva, h a tészta sehogy sem állt össze, így bele kellett tennem kb egy deci tejfölt, nagyon klassz lett. Mindenkinek ízlett, úgyhogy felkerült a kis családi étlapunkra...

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?