Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyanyám bohóc szelete

Nagyanyám bohóc szelete
Nagyanyám bohóc szelete
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám találta ezt a receptet valahol, és mivel nagyon egyszerűnek tűnt, és persze olcsónak, ezért kipróbálta. Hála az égnek! :) 

hozzávalók / 12 adag

a tésztához

a mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
  2. Három felé osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és lisztezett tepsi hátulján megsütjük.
  3. A lapokat a sárgabarack lekvárral összeragasztjuk. A legjobb, ha ezt a már használt tepsi belsejében végezzük, így a továbbiakban könnyebb dolgunk lesz.

a mázhoz

  1. A tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével fényes habbá verjük.
  2. Ezt a felső lap tetejére simítjuk, megszórjuk a durvára darabolt dióval, és a langyos sütőben megszárítjuk.
  3. Ha kihűlt, már lehet is szeletelni, és fogyasztani.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 913
elküldve: 6
receptkönyvben: 197
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bbanna

Mióta szakács: 2015.04.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

baracklekváros réteges süti, citrommázas lekváros diós süti, réteges lekváros süti citromos mázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2018-09-19 21:03

Azt leszámítva, h a tészta sehogy sem állt össze, így bele kellett tennem kb egy deci tejfölt, nagyon klassz lett. Mindenkinek ízlett, úgyhogy felkerült a kis családi étlapunkra...

520
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaj 20 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 1 ek
sárgabaracklekvár 40 dkg
tojásfehérje 2 db
citromlé 1 citromból nyert
cukor 10 dkg
dió 10 dkg