Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós szelet Kattikától

Diós szelet Kattikától
Diós szelet Kattikától
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is nagymamám süteménye, nagyon finomra sikerült!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A rétegzéshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vágjuk.
  2. Az egyiket kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük vékonyan lekvárral. 
  3. Elkészítjük a tölteléket: 6 tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a darált diót és 8 tojás kemény habját.
  4. Rákenjük a lekváros tésztára, majd a másik lapot is kinyújtjuk, és ezzel befedjük.
  5. Megsütjük, majd tetejét csokimázzal vonjuk be.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 156
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós réteges, lekváros-diós szelet, diós sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rebeka1011
Rebeka1011 Tue, 2013-12-17 15:36

Nagyon soknak találom a 3o dkg liszthez a 25 dkg vajat. Az omlós linzertésztához is kevesebb az arány: 3-2-1, vagyis 3o dkg liszt, 2o dkg zsiradék és 1o dkg cukor. Itt majdnem annyi a vaj, mint a liszt mennyisége. Nagyon zsíros tészta. Egyébként tetszik a recept.

765
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 ek
tojássárgája 2 db
cukor 2 ek
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 8 db
cukor 28 dkg
dió 28 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 4 ek