Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsiráf krém

Zsiráf krém
Zsiráf krém
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dr. Oetker - Desszertek könyvben akadtam erre a receptre.

hozzávalók / 8 adag

A krémhez

A csokis cookies-hoz

ajánlat

Tipp:
Ha valamivel kalóriaszegényebben szeretnénk elkészíteni, helyettesítsük a mascarpone felét sovány túróval.

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A kompótot leszűrjük, 4 kanállal a kompótléből félreteszünk. 2 fél barackot díszítéshez félrerakunk, a többit botmixerrel pürésítjük.

  2. A mascarponét a cukorral és a 4 ek kompótlével sima krémmé keverjük. A barackpürét a krémhez keverjük.

  3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk.

  4. A csokis cookies-t egy nejlonzacskóba tesszük, lezárjuk, majd apróra morzsoljuk.

  5. A krémet és a cookies-morzsát 8 pohárba rétegezzük (krém-morzsa-krém-morzsa stb.), majd tálalásig hűtőbe tesszük.

  6. A félretett barackot szeletekre vágjuk. A krémet a barackszeletekkel és mentalevelekkel díszítjük.




  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 513
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokimorzsás-mascarponés pohárkrém barackkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-08-02 09:48

Mit szólnál hozzá, ha csak túróval készíteném, és "élő" barackból, mivel most van a szezonja!

glaser
Glaser / glaser Mon, 2010-08-02 09:53

Biztos ugy is nagyon finom lesz. Lehet cukorbol egy kicsit több kell a turohoz mint a mascarponehoz. Üdv Maria

1258
barackkonzerv 800 g
mascarpone 600 g
cukor 80 g
gyümölcskonzervlé 0.4 dl
habtejszín 200 g
habfixáló 1 csomag
menta 0 ízlés szerint
finomliszt 2 bögre
sütőpor 0.5 teáskanál
0.5 teáskanál
vaj 18 dkg
barna cukor 1 bögre
cukor 0.5 bögre
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
csokoládé 40 dkg