Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás pohárkrém eperöntettel

Ricottás pohárkrém eperöntettel
Ricottás pohárkrém eperöntettel
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Baumaxba indultam fa anyagért, odaérve a parkolóba hazai mézédes epret árultak, így a barkácsolás helyett ez a pohárkrém született.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jól megy hozzá egy rozé, főleg GERE vagy VYLYAN, szép szamócás jegyekkel! No, meg az új kedvencünk a "buborék", Szigeti sauvignon blanc pezsgő, jól behűtve!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát a mascarponéval és a tejföllel keverőtálban simára keverem, majd belekaperom a vaníliamagokat, belefacsarom a citrom levét, majd a porcukrot a végén, és egy selymes, lágy krémmé keverem.
  2. Habzsákból egy karcsú, elegáns pezsgőspohárba nyomom,és hűtőbe teszem.
  3. Az epret mosom és késsel darabolom, majd a cukoksziruppal alaposan leturmixolom.
  4. A krémem tetejére öntöm, és egy szép kicsi eperrel, vagy jelen esetben carambolával (csillaggyümölcs), díszítem a pohár száját.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 251
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás-mascarponés pohárkrém eperöntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bendi
El Bendi / Bendi Thu, 2010-05-13 15:33

Tegnap elkészítettem, nagyon finomságos desszert! Tejfölt kihagytam, tökéletes ízvilága volt nélküle is. :-)

363
ricotta 250 g
mascarpone 200 g
tejföl 125 g
citrom 1 db
vanília 1 db
porcukor 3 ek
eper 1 kg
cukorszirup 1 dl