r
Nosalty Logó

Ricottás-kekszes pohárdesszert epersalsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Ricottás-kekszes pohárdesszert epersalsával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ricottás-kekszes réteg

Epersalsa

Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ricottás-kekszes réteg

Epersalsa

Összesen 2376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ricottás-kekszes réteg

Epersalsa

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 2376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 204 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A ricottás-kekszes réteg

Epersalsa

Elkészítés

A ricottás-kekszes réteg

  1. A kekszet ledaráljuk, és félretesszük felhasználásig.
  2. A ricottát kikeverjük a 2 evőkanál cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tejszínhabbal. (Az alapanyagok legyenek behűtve.) Tehetünk bele egy kevés zselatinfixet (1-2 evőkanállal), hogy ne legyen túl folyós a krémünk.
  3. Előkészítünk 4 tetszőleges, szép üvegpoharat. Az aljukba teszünk egy-két kanál epersalsát (Lásd: Epersalsa), erre rányomunk a krémből (szintén kb. két evőkanálnyit) egyenletesen, majd szórunk rá 2 evőkanállal a kekszmorzsából.
  4. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, a tetejét krémmel zárjuk.
  5. Miután elkészültünk az összessel, tegyük hűtőbe kb. 1 órára. A hűtés után pedig friss eperrel, mentával és egy mosolygós kekszmojival megdíszítve tálaljuk.

Epersalsa

  1. Az epreket megmossuk, megpucoljuk, majd apró pici kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, és a mézzel, a citromlével és a finomra vágott mentával alaposan összekeverjük, és hagyjuk picit "pácolódni" hűtőben.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 376
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Ajánló

Szezonális gyümölcsökkel, karamell-, csokoládé- vagy kávékrémmel is érdemes kipróbálni a rétegezést.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a kis ricottás pohárdesszertek isteniek lesznek bulikra, rendezvényekre, piknikekre vagy vacsora utáni nassolnivalónak. Elkészítésük és tálalásuk egyszerű és praktikus. A lágy, citromos, ricottakrém rétegezve, ropogós kekszmorzsával és savanykás epersalsával érkezik. Már leírva is csábítóan hangzik, a látvánnyal együtt pedig ellenállhatatlan, mindenki szeretni fogja.

Hozzávalók

A ricottás-kekszes réteg

Epersalsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek