Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó low carb

Zserbó low carb
Zserbó low carb
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lényegében a régi zserbóreceptemet gondoltam újra: a fehér lisztet egészségesebb lisztkeverékre cseréltem benne, és kihagytam a cukoradag "nagy részét" - az élesztőhöz tettem egy keveset, valamint a saját eltevésű lekvárjaimat használtam hozzá, amelyek szintén minimális cukorral készültek. A tetején étcsokoládé van. Továbbá csökkenthető a kalóriatartalom a zsírszegény tej és tejföl használattal - bevallom őszintén, a zsírt nem cserélném le holmi margarinra.... Szándékosan nem használok semmilyen műcukrot, műzsírt...  Ez így nemcsak finom, de egészséges is, mivel természetes alapanyagokból készül :) 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót megdaráljuk, és elkeverjük benne az őrölt fahéjat. A tejet meglangyosítjuk kb. 40 °C-ra, beleszórjuk a porcukrot, a sót, és az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk pár percet langyos helyen, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Bekapcsoljuk a sütőt, 175 °C-ra állítjuk, alul-felül sütési funkcióra.
  2. Egy tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, és egyneművé gyúrjuk. Picit keményebb a tészta, mintha fehér liszttel dolgoznánk, esetleg még tejföllel lehet lágyítani. Három egyforma részre osztjuk a tésztát (nem kell pihentetni), nyújtjuk is ki az első darabot. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a dió felével. Erre kerül rá a második lap, amire a ribizlilekvár és a maradék dió, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk a tetejét, és mehet is be a sütőbe.
  3. 30-35 percig sütjük. Miután kihűlt, felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét. A csokibevonó teljes szilárdulása után szeletelhető.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szénhidrátszegény zserbó, gerbeaud

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magicxxx
Magicxxx Tue, 2017-12-19 12:11

szia! tetszik a recept, csak az érdekelne, hogy így egyáltalán édes lesz? Az 1 kanál cukor nagyon kevésnek tűnik...

Albert Csilla
Allisc / Albert Csilla Tue, 2017-12-19 12:17

Szia! Nekünk így pont elég édes (igaz, mi a túl édeset nem szeretjük) de vedd figyelembe, hogy a lekvárok is édesítik, na meg a tetején a csoki is, pláne ha az tejcsoki.

623
zabpehelyliszt 25 dkg
graham-liszt 10 dkg
mangalica zsír 10 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
tejföl 3 ek
friss élesztő 2 dkg
1 csipet
porcukor 1 ek
dió 30 dkg
sárgabaracklekvár 200 g
feketeribizli lekvár 200 g
fahéj 2 kávéskanál
étcsokoládé 10 dkg