r
Nosalty Logó

Hagyományos zserbó Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Hagyományos zserbó Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 778 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7770 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 474 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 778 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    511.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    269 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 7770 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 474 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A darált diót elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk. A tészta jó puha, rugalmas legyen.
  3. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és kicsit téglalapformára alakítjuk, majd szép vékonyra, a tepsi nagyságára és formájára elnyújtjuk.
  5. A nyújtófára feltekerjük, majd a tepsibe fektetjük.
  6. Megkenjük a dzsem felével, majd rászórjuk a diós töltelék felét.
  7. Elnyújtjuk a második tésztát is, a töltelékre tesszük, lekenjük a maradék dzsemmel, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a diós tölteléket.
  8. Elnyújtjuk, és befedjük a maradék tésztával. Egy villával kicsit megszurkáljuk a tetejét.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  10. A tortabevonót apróra tördeljük, és lobogó vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét.
  11. Ha megszilárdult a csoki, éles késsel szépen szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37×42
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 80681
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagyományos zserbó Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Életem első zserbója, Anyukám receptje alapján. Valahogy mindig úgy voltam vele, hogy féltem belevágni. Majd egyik alkalommal, mikor Anyukámék eljöttek, megkértem, hogy készítsük el úgy, hogy ő adja az instrukciókat, én pedig csinálom, amit mond. Persze közben jegyzeteltem is. Nagyon finom lett, és hamar elfogyott. Most már tényleg gyakran fogom készíteni, mert nem is olyan nehéz, mint hittem.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek