r
Nosalty Logó

Rita zserbója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Rita zserbója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 2049 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 8187 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 434 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 2049 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    492.6 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6151.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    2975 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.3 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 8187 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 434 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl).
  2. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható, selymes tésztát készítünk.
  3. A diót, a cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
  4. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
  5. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta.
  6. Ezután megszúrkáljuk, és kelesztjük fél órát, majd megsütjük.
  7. Ha kihűlt, csokimázzal be lehet vonni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 106293
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Amikor már kész az összeállítása a zserbónak, akkor finoman végigsimítom a tetejét a sodrófával. Így szép egyenletes lesz, igaz, sülés közben egy kicsit deformálódik. De ezen úgy szoktam javítani, hogy kiveszem a sütőből a tésztát, még forrón egy kicsit lenyomom egy másik  tepsivel. Így már biztos szép egyenletes lesz, és simára  lehet csokizni :).

Receptkategóriák

Rita zserbója
TraRita 118 recept

Nagymamám receptje, csak egy kicsit átgyúrmáztam :). Én már zsírral készítem, mert sokkal finomabb a tészta. Jobban el is áll, bár nálunk ilyen probléma nincs :). Akkor fordul elő, ha ünnepre készülök, és több fajta sütit készítek. Olyankor a család boldog és boldogtalanjának is én sütök :D. Minimum 8-10 fajta sütit készítek el. De visszatérve a zserbóhoz: Isteni finom! Próbáljátok ki, ha van hozzá kedvetek, és szeretitek :) Anno a 15 éves osztálytalálkozómra egy volt társam azt kérte: Drága Rita! Süssél nekem igazi, békebeli diós zserbót! :)) 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni,imádom!El is mentettem,hamarosan sort kerítek rá!Kedves Rita,nagyon gusztán megcsináltad,és a tálalása is gyönyör?.Össze is futott a nyál a számba.Köszi a receptet,remélem nekem is ilyen szépre sikeredik,a tanácsaidat igyekszem megfogadni!:)

TraRita

Szia Petrezselyem! Köszönöm a dicséretet! Szép lesz a Te zserbód is!:) Jó sütést! Üdv:Rita

Csiki Piroska

Egy újabb süti TraRita módra, tükörsima mázzal. Gratulálok. Piroska.

TraRita

Köszi Piroska! :)

Bató Edit

Utánozhatatlan TraRita csokimáz a csodás zserbón! Én is ezt a receptet használom, Anyukám után szabadon, de bevallom soha nem volt még ilyen gyönyör? sima a teteje. Majd kipróbálom a tanácsaidat, hátha nekem is sikerül. A fotód nagyon szép! Edit

TraRita

Köszi szépen Edit! Dehogy utánozhatatlan! Csak a rutin + az évek :D:D

P.

Azért annak a csokimáznak van ám titka rendesen...Gyönyör?! :-) Eszter

TraRita

Hidd el Eszter semmi titkom nincs! Komolyan! Felolvasztom a csokit, a tészta tetejére öntöm, elsimítom majd egy kicsit megveregetem a tálcát a munkalapon,így eloszlik a csoki. Hagyom még egy kicsit állni, majd h?t?be teszem. Ennyi a titok :)

Olaszné Anci

Kedves Rita ! ez is elmentve, gyönyör?, a csokimáz meg egyenesen hibátlan ! Nagyon ügyes vagy, gratulálok és várjuk a további csodákat ! Puszi: Anci

TraRita

Köszi szépen Ancikám! :)

Zúza

Kedves Rita! A tükörsima mázakat már megszoktuk t?led, szép! :) Bevonót használsz, vagy magas kakaótartalmú valódi csokoládét? Üdvözlettel: Zúza

TraRita

Szia Zúza! Kakaós ét bevonómasszát használok, kilós kiszerelésben veszem.

Sviki23

Kedves Rita! Nem tartozhatnék a családodba? Szívesen állnék a boldogok sorába, kinek ilyen szépséges sütiket sütnek! :) Viki

TraRita

Szia Viki! Gyere, csatlakozz :)) Szívesen fogadlak! Köszi szépen! Üdv Rita

Nagyné Nagy Mária

Kedves Rita! Megint elkápráztattál az alkotásoddal, ez egyszer?en tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy az íze is ilyen élmény, mint a látvány. Gratulálok, további jókedv? sütést és oszd meg továbbra is a követ?id nagy örömére - a recepteket. Ha nem lesz ilyen "aranyárban" a dió én is megsütöm. Puszi Mari

TraRita

Szia Mari! Nagyon szépen köszönöm! :)) Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Csak simán felolvasztod a csokit és már öntöd is a tésztára,vagy teszel bele vajat esetleg olajat és így öntöd rá,hogy ilyen tökéletes a máz?Válaszodat el?re is köszönöm!Üdv.)

TraRita

Szia Petrezselyem! Étolajat teszek a csokiba, azzal szoktam hígítani.

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Köszönöm gyors válaszodat.És ehhez a zserbóhoz mennyi csokit olvasztottál fel és mennyi olajat raktál hozzá?El?re is köszönöm!

TraRita

Szia! Nem igazán mérem a mennyiséget,,de 15-20 dkg biztos volt. Az olajból annyit tegyél bele, hogy ne legyen csomós és persze híg se a csoki. Tudtam segíteni?? :)

Törölt felhasználó

Köszönöm,hamarosan kipróbálom!Remélem olyan szép lesz a mázam,mint a tiéd!

siccca

Kedves Rita! Az lenne a kérdésem, hogy milyen zsírt használsz, nekem most perpillanat kacsazsírom van itthon az is jó?? Szeretném ma megsütni.Ja és gyönyör? a zserbód!!:):) Üdv:Évi

TraRita

Szia Siccca! Kissé késve írok, sajnálom :( Én sertészsírt használok bármilyen sütit készítek.

siccca

Szia! Köszi a választ, közben már megsütöttem, sertészsírral, mert persze elfelejtettem hogy elhasználtam a kacsazsírt,és isteni lett!!!:) köszi a receptet Üdv:ÉVi

TraRita

Örülök a sikerednek! :) További jó sütést! Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Szia. ezt e zserbót szeretném megsütni, mert nagyon gusztának néz ki, és ahogy olvasom a hsz-ket finom is. azt szeretném kérdezni, hogy a süt?höz való nagy tepsiben sütöd vagy kisebb méret?be. köszi el?re is: Rita

TraRita

Szia! A süt?höz tartozó nagy tepsiben sütöm. Ebb?l az adagból jóóó sok szeletet lehet vágni :)

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a gyors választ, akkor abban fogom sütni :) Kellemes Ünnepeket Kívánok!

TraRita

Boldog karácsonyt! :)

Törölt felhasználó

Szia Rita! Épp most sül a süt?ben a te recepted szerinti zserbó!! :) Kíváncsi vagyok nagyon hogy mit ügyködtem össze,én annyit változtattam egy picit hogy amikor rászórod a diót én meglocsoltam egy pici tejjel és rummal!!:)Nagyon tetszett a recepted ezért választottam a tiédet!Ha kész és meg kóstoltam írom hogy milyen lett de biztos finom!! Köszönöm hogy megosztottad a receptet!! Üdv:Édeske76

TraRita

Szia Édeske76! :) Szívesen a receptet! Remélem sikered lesz! Üdv: Rita

Dömötör

Szia! Életem els? zserbója és meg kell írnom, hogy naggggyon, nagggyon finom! A csoki máz még nincs is rajta, most lettem kész, de tök egyszer? és remek ez a recept!!! Kívánok mindenkinek békés ünnepeket és sok sikert a sütik elkészítéséhez!!!

TraRita

Szia Dömötör!:) Örülök, hogy sikered lett! Boldog ünnepeket! Rita

Törölt felhasználó

Kedves Rita!Elkészült a zserbóm,isteni lett,nagy sikert arattam vele.Annyit változtattam rajta,hogy nekem nem sikerült 4 lapot nyújtanom bel?le,mint ahogy írtad,hanem csak 3-at.De így is tökéletes lett.Amit?l féltem,az a máz volt.De hát az is tökéletes lett,majdnem vetekszik a tiéddel.Azt hiszem hamarosan megint meg kell csinálnom,mert hiába volt még a zserbón kív?l három fajta süti,mindenki az "én" zserbómat ette,el?tte pedig mindenki azt mondta,hogy ?k nem szeretik.Tehát nagyon kapós volt,alig tudtam magamnak megmenteni pár darabot.Köszönöm a receptet,szép napot neked! Üdv:Petrezselyem

TraRita

Szia Petrezselyem! :) Nagyon örülök a sikerednek! :) További jó sütést kívánok! Minden jót! Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Szia Rita! Nagyon finom lett a zserbó most jöhet a következ? szilveszterre mert nagyon hamar elfogyott!! Holnap reggel ismét megsütöm ezt a nagyon finom receptedet!! Még egyszer köszi a receptet és nagyon boldog új esztend?t és új recept megosztást kívánok:)))!!! Üdv:édeske76

TraRita

Szia Édeske76! Nagyon örülök a sikerednek! :) Nálunk is kapós volt a zserbó ( mint mindig :) ) Szívesen a receptet! Boldog új esztend?t kívánok! Rita

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek