Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Kikker konyhájából

Zserbó Kikker konyhájából
Zserbó Kikker konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs ennél finomabb sütemény, ráadásul egyszerű és mutatós!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben felolvasztjuk a vajat.
  2. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjük a tejet-vajat, és pár perc alatt lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. 3 részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kikent tepsit. (A tepsi oldalát nem kell kibélelni.) Megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a cukros dió felével. Erre rátesszük a következő lapot, ezt is megkenjük a maradék lekvárral, rászórjuk a maradék diót, és lefedjük az utolsó lappal. Villával jól megszurkáljuk, és 1 órát kelni hagyjuk.
  4. A sütőt 180 fokra állítjuk, beletesszük a tepsit, és kb. 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük. (Míg melegszik a sütő, addig is kel a tészta. De vigyázzunk, ha előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt készen van).
  5. Ha kihűlt, a tejszínben megolvasztott csokival egyenletesen megkenjük. Hagyjuk megszilárdulni. Vizes késsel vékony szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikker

Mióta szakács: 2012.12.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó szelet, diós-lekváros sütemény, gerbeaud szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1005
finomliszt 500 g
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
rumaroma 4 csepp
sütőpor 1 kávéskanál
1 csipet
tojás 1 db
vaj 250 g
tej 2 dl
dió 200 g
sárgabaracklekvár 25 dkg
cukor 200 g
étcsokoládé 200 g
habtejszín 1 dl