Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Kingustól

Zserbó Kingustól
Zserbó Kingustól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első zserbója!:) A párom kedvéért készült, aki egyébként nem nagyon szereti a diós süteményeket! A zserbó ennek ellenére az egyik kedvence!:) Nagy sikerem lett vele, és örülök, hogy első nekifutásra ilyen jól sikerült!!!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a porcukrot, a tojást és a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. Ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva nagyjából fél órán át pihentetünk.
  2. Pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, amelyeket egyenként kinyújtunk. Az első lapot a kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük, majd megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a cukros dió felével. Erre ráhelyezzük a második kinyújtott lapot, majd újra lekvár és dió jön. A tetejére kerül a harmadik lap, amit megszurkálunk villával. 1 óráig pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  4. A csokoládébevonathoz a csokit vízgőz fölött az étolajjal felolvasztjuk, majd vékonyan a kihűlt tésztára kenjük.
  5. Meleg késsel, óvatosan szeleteljük, hogy a csokoládé ne törjön meg a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 822
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

élesztős zserbó, zserbó kelt tésztából, diós-lekváros szelet csokimázzal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pillangó1025
Pillangó1025 / Pillangó1025 Mon, 2013-12-23 16:31

Ma elkészítettem ezt a receptedet is! Mmmm.... Annyira csodálatosan néz ki, hogy vétek belevágni. Igaz én Milka tejcsokit olvasztottam a tetejére, mert abból volt több, meg karácsony alkalmából megszórtam mindenféle csillivilli cukorkával, és megkóstolni még nem mertem, de ámulat, ahogy kinéz! Köszönöm ezt a recepted is! Kellemes Ünnepeket Kívánok!

theodelinda
Kingus / theodelinda Thu, 2013-12-26 20:49

Szió! Nagyon örülök, hogy ezt a receptemet is kipróbáltad! Remélem jól sikerült, és nem csak kinézetre, de ízre is :) ! Így utólag Kellemes ünnepeket még Neked is!!!

1459
finomliszt 35 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 30 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
cukor 0.5 teáskanál
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
dió 25 dkg
cukor 2 ek
sárgabaracklekvár 35 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek