r
Nosalty Logó

Zserbó Kingustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbó Kingustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Összesen 1459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Összesen 7296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    473.1 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.3 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2259 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 7296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a porcukrot, a tojást és a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. Ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva nagyjából fél órán át pihentetünk.
  2. Pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, amelyeket egyenként kinyújtunk. Az első lapot a kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük, majd megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a cukros dió felével. Erre ráhelyezzük a második kinyújtott lapot, majd újra lekvár és dió jön. A tetejére kerül a harmadik lap, amit megszurkálunk villával. 1 óráig pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  4. A csokoládébevonathoz a csokit vízgőz fölött az étolajjal felolvasztjuk, majd vékonyan a kihűlt tésztára kenjük.
  5. Meleg késsel, óvatosan szeleteljük, hogy a csokoládé ne törjön meg a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10292
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első zserbója!:) A párom kedvéért készült, aki egyébként nem nagyon szereti a diós süteményeket! A zserbó ennek ellenére az egyik kedvence!:) Nagy sikerem lett vele, és örülök, hogy első nekifutásra ilyen jól sikerült!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?