Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó narancsos csokitetővel

Zserbó narancsos csokitetővel
Zserbó narancsos csokitetővel
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zserbónak több változatát olvastam, én így szoktam készíteni, és nagyon finom, érdemes egy nappal korábban elkészíteni úgy még finomabb.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tálba teszünk egy kevés lisztet, a közepebe mélyedést alakítunk, belemorzsáljuk az élesztőt, teszünk rá 1 kk cukrot, és letakarjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tejfölt, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt, valamint annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, a diót a cukorral elkeverjük, a lekvárt kétfelé osztjuk.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe beleteszük az első tésztát, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre a következő tészta jön, megkenjük a megmaradt lekvárral, és megszórjuk a dióval, erre az utolsó tészta jön, megszurkáljuk a tetejét villával, és megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és az üditővel, majd lekenjük a süteményt.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 437
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos zserbó, kelt zserbó narancsos csokoládéval leöntve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1422
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
élesztő 1 dkg
1 csipet
finomliszt 35 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
dió 30 dkg
cukor 30 dkg
sárgabaracklekvár 30 dkg
étcsokoládé 10 dkg
margarin 5 dkg
szénsavas narancsos üdítőital 30 ml