r
Nosalty Logó

Zserbó narancsos csokitetővel

Angie-30
Zserbó narancsos csokitetővel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

1424
Kalória
16.7g
Fehérje
165.6g
Szénhidrát
81g
Zsír
64.7g
Víz
93.3g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
101.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    485.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    210 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    993.8 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 8542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 432 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kisebb tálba teszünk egy kevés lisztet, a közepebe mélyedést alakítunk, belemorzsáljuk az élesztőt, teszünk rá 1 kk cukrot, és letakarjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tejfölt, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt, valamint annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, a diót a cukorral elkeverjük, a lekvárt kétfelé osztjuk.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe beleteszük az első tésztát, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre a következő tészta jön, megkenjük a megmaradt lekvárral, és megszórjuk a dióval, erre az utolsó tészta jön, megszurkáljuk a tetejét villával, és megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és az üditővel, majd lekenjük a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A zserbónak több változatát olvastam, én így szoktam készíteni, és nagyon finom, érdemes egy nappal korábban elkészíteni úgy még finomabb.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek