r
Nosalty Logó

Zserbó narancsos csokitetővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Zserbó narancsos csokitetővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    485.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    210 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    993.8 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 8542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kisebb tálba teszünk egy kevés lisztet, a közepebe mélyedést alakítunk, belemorzsáljuk az élesztőt, teszünk rá 1 kk cukrot, és letakarjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tejfölt, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt, valamint annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, a diót a cukorral elkeverjük, a lekvárt kétfelé osztjuk.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe beleteszük az első tésztát, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre a következő tészta jön, megkenjük a megmaradt lekvárral, és megszórjuk a dióval, erre az utolsó tészta jön, megszurkáljuk a tetejét villával, és megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és az üditővel, majd lekenjük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9836
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A zserbónak több változatát olvastam, én így szoktam készíteni, és nagyon finom, érdemes egy nappal korábban elkészíteni úgy még finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?