r
Nosalty Logó

Hidegen kelt mákos zserbó Zsuzsa módra (3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegen kelt mákos zserbó Zsuzsa módra (3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7220.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    3127 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    896 mg
  • Foszfor
    2458 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük a margarinnal, a sóval, a cukorral, a tojással, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és a tejjel (lehet, hogy több kell) tésztát gyúrunk belőle. Fél napra vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük letakarva.
  2. A pihentetés után átgyúrjuk a tésztát, háromfelé vágjuk, és az első gombócot lappá nyújtjuk. Tepsibe tesszük (nem kell kikenni), és bőségesen megkenjük lekvárral.
  3. A második tésztagombócot is kinyújtjuk, kissé rányomkodjuk az előzőre, majd megint jöhet a lekvár-mák páros. Ezt befedjük a harmadik lappal.
  4. Egy villa segítségével megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Ha látjuk, hogy már szépen barnul a teteje is, akkor biztosan jó.
  5. Ha kihűlt, elkészítjük a csokimázat: a margarin kivételével a hozzávalókat lábasba tesszük, felforraljuk.
  6. Ha felforrt, beledobjuk a margarint, folytonos kevergetés közben hagyjuk elolvadni, és kicsit bugyogva forraljuk. Még melegen a tészta tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 34x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16601
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Ajánló

Nekem most éppen almalekvárom volt itthon, és mivel ez elég édes, a mákba már nem is tettem cukrot, egyszerűen csak meghintettem vele a lekvárréteget. Persze a mákhoz nyugodtan keverhetünk cukrot, ha jó édesen szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véletlenül sikerült így a tészta: vendégeket vártunk, és már reggel begyúrtam, hogy este csak sütni kelljen. Mindeközben az élesztő dolgozott a tésztában, és a sütés végén egy kifejezetten kelt tésztára hajazó süteményt kaptam. De isteni puha lett és nagyon finom. Nem egy hagyományos zserbó lett.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...