r
Nosalty Logó

Hidegen kelt mákos zserbó Zsuzsa módra (3.)

NS
Hidegen kelt mákos zserbó Zsuzsa módra (3.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

779
Kalória
14.6g
Fehérje
81.9g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
33.9g
Víz
30g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7220.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    3127 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    896 mg
  • Foszfor
    2458 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    491.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 397 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük a margarinnal, a sóval, a cukorral, a tojással, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és a tejjel (lehet, hogy több kell) tésztát gyúrunk belőle. Fél napra vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük letakarva.
  2. A pihentetés után átgyúrjuk a tésztát, háromfelé vágjuk, és az első gombócot lappá nyújtjuk. Tepsibe tesszük (nem kell kikenni), és bőségesen megkenjük lekvárral.
  3. A második tésztagombócot is kinyújtjuk, kissé rányomkodjuk az előzőre, majd megint jöhet a lekvár-mák páros. Ezt befedjük a harmadik lappal.
  4. Egy villa segítségével megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Ha látjuk, hogy már szépen barnul a teteje is, akkor biztosan jó.
  5. Ha kihűlt, elkészítjük a csokimázat: a margarin kivételével a hozzávalókat lábasba tesszük, felforraljuk.
  6. Ha felforrt, beledobjuk a margarint, folytonos kevergetés közben hagyjuk elolvadni, és kicsit bugyogva forraljuk. Még melegen a tészta tetejére kenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 34x24x6

Véletlenül sikerült így a tészta: vendégeket vártunk, és már reggel begyúrtam, hogy este csak sütni kelljen. Mindeközben az élesztő dolgozott a tésztában, és a sütés végén egy kifejezetten kelt tésztára hajazó süteményt kaptam. De isteni puha lett és nagyon finom. Nem egy hagyományos zserbó lett.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek