r
Nosalty Logó

Almás zserbószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Almás zserbószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 5163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk.
  2. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „döglesztett” almát ízlés szerint cukrozzuk, és őrölt fahéjjal fűszerezzük. Hagyjuk hűlni.
  3. Az élesztőt a langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk.
  4. A lisztet a margarinnal (vagy a zsírral) elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, és jól összedolgozzuk.
  5. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lapokat egyenként a használandó tepsi méretére nyújtjuk.
  6. Az első lapot beletesszük a kivajazott tepsibe, lekvárral jó vastagon megkenjük, és meghintjük porcukorral kevert darált dióval.
  7. Ráhelyezzük a második lapot, erre kerül az almás töltelék (ezt is meghinthetjük cukros darált dióval, de nem muszáj).
  8. Rátesszük a harmadik lapot, megint lekvárral kenjük meg, és megszórjuk darált dióval. A negyedik lappal befedjük.
  9. A tésztát villával megszurkáljuk, és 1 órát kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben lassan megsütjük, míg a teteje aranybarna lesz (ez sütőtől függően kb. 30-35 perc).
  11. 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27505
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Ajánló

Nálunk általában kétféle (piros és sárga) lekvár kerül bele. A saját készítésű szilva- és sárgabaracklekvárunk. Néha narancsos őszibaracklekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Süteményeskönyv – 800 recept című gyűjteményből való zserbószelet változata. Édesanyámnak van egy rongyosra használt példánya, amit sajnos scannelni már nem lehet, de szerencsére sikerült digitálisan megszereznem. :) Az almás rétegnek köszönhetően nem annyira tömény, hanem egészen lágy sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek