r
Nosalty Logó

Zserbó Incilla konyhájából

Incilla
Zserbó Incilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

1205
Kalória
16.8g
Fehérje
114.8g
Szénhidrát
79.1g
Zsír
73.2g
Víz
22.5g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
50g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 1205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 9631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    632.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    313 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9472 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    3584 mg
  • Nátrium
    2833 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    918 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    585.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 9631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk benne.
  2. Beletesszük a maradék hozzávalókat is, és az egészet összegyúrjuk. Pár percre a hűtőbe tesszük pihenni,és addig adiót összekeverjük a porcukorral.
  3. A sütőt melegítsük elő180 fokra.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével kinyújtjuk őket. Sütőpapíros tepsibe tesszük az elsőtésztát, és villával megszurkáljuk, majdjóvastagon megkenjük a baracklekvárral, ésjósok dióval meghintjük.
  5. Erre tesszük a következőkinyújtott tésztalapokat, és hasonlómódon járunk el velük. Az utolsólap tetejét csak a villával kell megszurkálni, és már mehet is a sütőbe.
  6. Alsó-felsősütésnél kb 35-40 percig süssük, de amikor szép aranybarnára sült, valószínűleg elkészült a süteményünk.
  7. A tetejére csokimáz kerül.A csokimáz elkészítése: amargarint felolvasztjuk,belekeverjük csomómentesena kakaóport és a cukrot, majd a tejet is hozzáöntjük. Lassútűzön besűrítjük, és még melegen a süti tetejére kenjük.
  8. Hideg helyen pihentetjük. Másnapra érnek össze az ízek a legjobban, ha addig nem falja fel a család.;-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon régi családi recept, ezt az alap tésztát használjuk az almás sütihez, zserbóhoz, túrós sütihez, meggyes sütihez stb. Természetesen a szójatermékek helyett rendes tejtermékekkel is elkészíthető a süti, bár különbséget egyáltalán nem lehet érezni a két termék között!!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek