Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Incilla konyhájából

Zserbó Incilla konyhájából
Zserbó Incilla konyhájából
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi családi recept, ezt az alap tésztát használjuk az almás sütihez, zserbóhoz, túrós sütihez, meggyes sütihez stb. Természetesen a szójatermékek helyett rendes tejtermékekkel is elkészíthető a süti, bár különbséget egyáltalán nem lehet érezni a két termék között!!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk benne.
  2. Beletesszük a maradék hozzávalókat is, és az egészet összegyúrjuk. Pár percre a hűtőbe tesszük pihenni, és addig a diót összekeverjük a porcukorral. 
  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével kinyújtjuk őket. Sütőpapíros tepsibe tesszük az első tésztát, és villával megszurkáljuk, majd jó vastagon megkenjük a baracklekvárral, és jó sok dióval meghintjük. 
  5. Erre tesszük a következő kinyújtott tésztalapokat, és hasonló módon járunk el velük. Az utolsó lap tetejét csak a villával kell megszurkálni, és már mehet is a sütőbe.
  6. Alsó-felső sütésnél kb 35-40 percig süssük, de amikor szép aranybarnára sült, valószínűleg elkészült a süteményünk.
  7. A tetejére csokimáz kerül. A csokimáz elkészítése: a margarint felolvasztjuk, belekeverjük csomómentesen a kakaóport és a cukrot, majd a tejet is hozzáöntjük. Lassú tűzön besűrítjük, és még melegen a süti tetejére kenjük.
  8. Hideg helyen pihentetjük. Másnapra érnek össze az ízek a legjobban, ha addig nem falja fel a család.;-)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 300
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Incilla

Mióta szakács: 2012.03.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó tej nélkül, szójatejes zserbó, zserbó szójatermékekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alpencamping
Alpencamping Mon, 2017-12-18 22:16

én màr egyszer megsütöttem ezt a féle zserbot, és nagyon finom Volt. mivel a tésztàja nem kelt tészta, igy egyszerü kinyujtani. nagyon örülök, hogy felfedeztem ezt a recepet! a heten keszitek még egy adagot :-)

1205
finomliszt 45 dkg
margarin 25 dkg
cukor 2 púpozott ek
1 kávéskanál
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
szójajoghurt 2 dl
dió 45 dkg
porcukor 3 púpozott ek
lekvár/ dzsem 50 dkg
porcukor 2 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
margarin 15 dkg
szójatej 1 dl