Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis zserbó

Csokis zserbó
Csokis zserbó
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt szobatársamtól kaptam ezt a receptet, mindig ilyet hozott, mikor hétvégére hazament. Azóta eltelt 3 év, és még nem próbáltam ki. Most hétvégén eljött az ideje. Olyan finom lett, amilyen annak idején volt.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 lapot sütünk belőle.
  2. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk.
  3. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal jól elkeverjük.
  4. A két krémet összekeverjük.
  5. A lapokat először baracklekvárral, majd a krémmel megkenjük.
  6. Tetejét porcukorral szórjuk meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 551
elküldve: 4
receptkönyvben: 612
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Edina

Mióta szakács: 2010.04.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zserbó csokisan, kakaós zserbó

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2014-04-06 09:15

Szia Edina!

Elkészítettem a sütit! Csodálatos lett! :) Annyit változtattam rajta ha már csokis, hogy a krémet is csokisra ízesítettem.
Köszi a receptet!
Szép napot!
üdv: Rita

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Sun, 2014-02-16 18:31

Szia!
Tegnap elkészítettem a sütit. Nem volt itthon rum, ezért mandula aromát tettem bele. Így is nagyon finom lett. Ma vendégeink voltak. Dícsérték ezerrel. Nagyon finom, puha! Köszönöm a receptet! :)
Üdv: Hajni

eduscho89
Edina / eduscho89 Sun, 2014-02-16 18:35

Kedves Hajni!
Nagyon örülök hogy ízlett neked és a vendégeidnek is! A mandulaaroma jó ötlet, lehet egyszer kipróbálom azzal is. :)
Üdv.:
Edina

eduscho89
Edina / eduscho89 Mon, 2013-04-08 14:14

Kedves virsinger!

Ha megkérhetlek rá, legközelebb részletesen fejtsd ki hozzászólásod, valamint örülnék annak, hogy ha nem is értesz egyet valamivel kapcsolatban, udvariasabban állnál hozzá a dolgokhoz.

Nem értem a felháborodást, mivel nem "Zserbó" a recept neve, így teljesen felesleges elvárni tőle, hogy ugyanazok legyenek az alapanyagai, elkészítése, mint az eredeti zserbónak.

Ha pedig ott tartunk, hogy van-e köze a zserbóhoz, akkor azt tudom mondani, hogy van, mivel ez is lapokból áll, és fő alkotóeleme, hogy a lapokat baracklekvárral kenjük meg, ugyanúgy mint az eredeti zserbónál.

A nevét pedig nem én találtam ki, én is így kaptam, amúgy pedig nem hiszem hogy probléma, hogy így lett elnevezve.

Üdv.,
Edina

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-08-05 08:11

Kedves Edina!
Tiéd lett 2011. augusztus 4. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

514
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
tejföl 1 ek
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
rum 2 ek
sárgabaracklekvár 8 ek