r
Nosalty Logó

Zsebes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Zsebes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 912 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 3645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 155 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 912 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    323.1 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    2911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    4665 micro
  • β-karotin
    11413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 3645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Sós vízben blansírozzuk a zöldségeket.
  2. A csirkemellekre fóliát teszünk, és kb. kisujjnyi vastagra klopfoljuk, mindkét oldalát kissé sózzuk.
  3. Olajjal kikent tepsibe beletesszük a bacont, ráhelyezzük a két húst, majd a húsok egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt zöldséget és a csíkokra vágott sajtot.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét, majd a szalonnacsíkokat, ebből a tetejére is teszünk, majd körben a széleket fogvájóval rögzítjük.
  5. Alufólia alatt sütjük 50 percig olajozott tepsiben,1 dl vizet is önthetünk alá.
  6. A sütés végén vegyük le a fóliát 10 percre, hogy szépen piruljon.
  7. Amíg sül, elkészítjük a sajtmártást.
  8. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a sajtokat, majd kb.1 dl főzőtejszínnel hígítjuk mártás sűrűségűre.
  9. Fűszerezzük. A főzőtejszín egy részét helyettesíthetjük borral.
  10. A megsült húst 15 percig pihentetjük, majd a szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23235
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Félédes fehérbor, steakburgonya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a hűtő aktuális tartalmára alapoztam, finom vasárnapi ebéd kerekedett belőle. Szalonna és mártás nélkül diétázóknak is tudom ajánlani, egy kis Wellness salátával. Hidegen is ízletes, és szépen szeletelhető.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!