r
Nosalty Logó

Zsebes csirkemell

Jahin
Zsebes csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

912
Kalória
80.8g
Fehérje
10.2g
Szénhidrát
57.7g
Zsír
339.5g
Víz
240.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 912 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 3645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 155 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 912 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    323.1 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    2911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    4665 micro
  • β-karotin
    11413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 3645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Sós vízben blansírozzuk a zöldségeket.
  2. A csirkemellekre fóliát teszünk, és kb. kisujjnyi vastagra klopfoljuk, mindkét oldalát kissé sózzuk.
  3. Olajjal kikent tepsibe beletesszük a bacont, ráhelyezzük a két húst, majd a húsok egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt zöldséget és a csíkokra vágott sajtot.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét, majd a szalonnacsíkokat, ebből a tetejére is teszünk, majd körben a széleket fogvájóval rögzítjük.
  5. Alufólia alatt sütjük 50 percig olajozott tepsiben,1 dl vizet is önthetünk alá.
  6. A sütés végén vegyük le a fóliát 10 percre, hogy szépen piruljon.
  7. Amíg sül, elkészítjük a sajtmártást.
  8. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a sajtokat, majd kb.1 dl főzőtejszínnel hígítjuk mártás sűrűségűre.
  9. Fűszerezzük. A főzőtejszín egy részét helyettesíthetjük borral.
  10. A megsült húst 15 percig pihentetjük, majd a szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a hűtő aktuális tartalmára alapoztam, finom vasárnapi ebéd kerekedett belőle. Szalonna és mártás nélkül diétázóknak is tudom ajánlani, egy kis Wellness salátával. Hidegen is ízletes, és szépen szeletelhető.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...