Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikóis töltött hús

Mexikóis töltött hús
Mexikóis töltött hús
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm csinált hasonlót, én kissé változtattam a receptjén, mindenki imádja, könnyen szeletelhető, kicsit pepecselős, de megéri :))

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeleteket kloffoljuk, majd sózzuk, enyhén borsozzuk, és fokhagymagranulátummal megszórjuk mindkét oldalán.
  2. A töltelékhez megfőzünk kb 2 maréknyi mexikói zöldségkeveréket. 
  3. A sonkahagymát, a kolbászt (5-6 cm elég, csak az íze miatt kell) apróra vágjuk, serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk bele és összesütjük. Ahogy a kolbász engedi a zsírját hozzáöntjük a leszűrt zöldségkeveréket. Erre ütünk 1 tojást, amit gyorsan eldolgozunk (nem szoktam külön felverni azt az 1 tojást, nagyon jó ez így is), összesütjük.
  4. 1 evőkanálnyit teszünk 1 szeletre és feltekerjük, a 2 két végét fogpiszkálóval összetűzzük (megszoktam számolni a fogpiszkálót, mert sütés után kiszedem belőlük, így a biztos).
  5. Bepanírozzuk a tekercseket és megsütjük. Sütés után az összesből kiszedjük a fogpiszkálót.
  6. Krumplipürével tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 710
elküldve: 7
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

finis

Mióta szakács: 2011.08.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tekercs, zöldséges töltött hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kittiike
kittiike Thu, 2015-05-14 08:45

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy serpenyőben sütöd ki vagy tepsiben? köszi

1710
sertéscomb 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
mexikói keverék 20 dkg
sonkahagyma 1 közepes db
tojás 1 db
kolbász 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg