Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérme gombaraguval

Szűzérme gombaraguval
Szűzérme gombaraguval
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gombapörköltet, és szerintem nagyon jól passzol hozzá a sertéshús, ezért gyakran ebben a formában is elkészítem. 

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A gombaraguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. Egy csepp napraforgóolajat a serpenyőben füstölésig melegítünk. Rádobjuk a szűzérmeszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és oldalanként másfél percig sütjük, majd félretesszük pihenni.

A gombaraguhoz

  1. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben elősütöttük a húst, beleöntjük az olajat, rátesszük a hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ha megvan, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Visszatesszük a tűzhelyre, ráöntjük a bort, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
  2. A szeletekre vágott gombát, paradicsompürét és a fűszereket hozzáadjuk a hagymás alaphoz, belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
  3. A habaráshoz a tejfölt, vizet és a lisztet elkeverjük, és hozzáadjuk a gombapörkölthöz. Összeforraljuk.
  4. Az elősütött húst beletesszük a pörköltbe, és 8 percig főzzük, közben forgatjuk őket. Így ízletes rosé szűzérmeszeleteket kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 13 046
elküldve: 4
receptkönyvben: 213
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz gombaszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

568
sertéshús 500 g
napraforgó olaj 1 csepp
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 50 ml
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
fehérbor 1 dl
csiperkegomba 800 g
paradicsomszósz 3 ek
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 1 teáskanál
tejföl 1.5 ek
finomliszt 1 csapott ek
víz 1 dl