r
Nosalty Logó

Zöldségragu tepsis sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldségragu tepsis sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6492 micro
  • β-karotin
    16097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12984 micro
  • β-karotin
    32193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15442 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    803 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Krumplihoz

Elkészítés

Raguhoz

  1. A közepes fej hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A felkockázott paradicsomot és egy kevés vizet adunk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket. A felkockázott zöldségeket is hozzáadjuk, és roppanósra főzzük, a gombát elég 10-15 perccel a vége előtt a raguhoz adni.

Krumplihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felszeleteljük, enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. Kiolajozott tepsibe rakjuk a burgonyát, megszórjuk fűszerekkel, és finoman meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőben, 230 fokon (légkeveréssel) ropogósra sütjük. Tálaláskor a krumplira szedjük a ragut.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1311
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Ajánló

Vegetáriánusoknak, illetve fehérjeszegény diétát folytatóknak.

Receptkategóriák

Fehérjeszegény diétát vagyok kénytelen tartani, ezt az ételt is ennek a jegyében készítem.

Hozzávalók

Raguhoz

Krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...