Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségragu tepsis sült burgonyával

Zöldségragu tepsis sült burgonyával
Zöldségragu tepsis sült burgonyával
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fehérjeszegény diétát vagyok kénytelen tartani, ezt az ételt is ennek a jegyében készítem.

hozzávalók / 2 adag

Raguhoz

Krumplihoz

ajánlat

Vegetáriánusoknak, illetve fehérjeszegény diétát folytatóknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

Raguhoz

  1. A közepes fej hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A felkockázott paradicsomot és egy kevés vizet adunk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket. A felkockázott zöldségeket is hozzáadjuk, és roppanósra főzzük, a gombát elég 10-15 perccel a vége előtt a raguhoz adni.

Krumplihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felszeleteljük, enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. Kiolajozott tepsibe rakjuk a burgonyát, megszórjuk fűszerekkel, és finoman meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőben, 230 fokon (légkeveréssel) ropogósra sütjük. Tálaláskor a krumplira szedjük a ragut.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

GPeet83

Mióta szakács: 2016.02.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges egytál, zöldségragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ruszinne
ruszinne Fri, 2016-07-01 19:57

Ma ezt készítettem el vacsorára, kicsit változtattam rajta. Isteni finom volt (kinyaltuk a tányért). Nálam édesburgonyával készült, amit kockára vágva kevés oliva olajba forgatva, cayennebors és kakukkfű került rá és sütőben sütöttem meg. A raguba nem tettem fehér répát, de került bele (ami otthon volt) egy kis zöld és sárga cukkini, egy darabka patisszon, a többi maradt a recept szerint. Mivel mi nem szeretjük a rozmaringot, így bazsalikommal és oregánóval fűszereztem. Nagyon kellemes édes, savanykás és picit csípős izhatása volt, valami fenomálisan finom. Most kezdtünk pár hete életmód váltásba, ez a recept többször kerül majd az asztalunkra. Köszönöm a receptet! :)

464
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
gomba 4 közepes db
paradicsom 6 db
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 5 közepes db
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
2 csipet