Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkás köles

Uborkás köles
Uborkás köles
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Uborkaszezon... :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az uborkás köles jó vízhajtó, de (sajt nélkül/megfelelően megválasztott sajttal) beilleszthető akár diétákba is, illetve lúgosíthatunk is vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Közben az uborkát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk. (Én csak szinte átmelegítettem, hogy még ropogós maradjon és friss.) Ízélés szerint fűszerezzük, például fokhagymával, oregánóval és tárkonnyal.
  3. Az uborkát átkeverjük a kölessel, megszórjuk a reszelt sajttal, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 808
elküldve: 3
receptkönyvben: 203
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

tárkonyos köles uborkával, uborkás köret kölesből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Mon, 2012-10-15 09:31

"Ízélés szerint fűszerezzük"
Ej, ej, asszonytárs, hol jár az eszed főzés közben? :-)

Érdekes recept, kipróbálom. Azt hiszem, bátrabban fogom fűszerezni (izélés szerint...), és egy kis citromlevet is csurgatok rá. Megvan a ma esti vacsora!
Én szoktam kölest főzni szaftos húsok mellé köretnek, sőt, "rizottót" is készítettem már belőle. A háromszoros vízmennyiség teljesen jó, én is azt akartam válaszolni, de megelőztél, hogy a tortához nyilván jobban szét kell főzni a kölest. Egyébként inkább arra kell vigyázni, hogy ne legyen belőle kása.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-10-15 09:56

Egy betűhiba:) Nagyon jót nevettem :DDDDDDDDDDDD Máris szebb a reggel:) Üdv Gabi

Kedves Éva! ki ne javítsd !!! ez így jó:)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2011-08-22 23:46

Köszönöm szépen a tapasztalati útmutatást, ki fogom próbálni. Éva

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2011-08-22 13:58

Én még nem főztem kölest, ezért a kérdésem: elég a háromszoros folyadék a köleshez? Zila-mester azt mondta az országtortája készítésénél, hogy a kölest 4x-szeres folyadékban főzzük meg. Üdv: Éva

evaszan
evaszan / evaszan Mon, 2011-08-22 15:01

Szia Éva!
Én több helyről hallottam ezt a háromszoros víz dolgot, de nem állítom, hogy ez a tökéletes megoldás, nem mondom, hogy biztos, hogy Zila-mester téved. (Az jutott még az eszembe, hogy esetleg egy tortához sokkal puhább kell legyen a köles, szinte már pépes.)
Az én tapasztalatom alapján ez, az általam írt mennyiség teljesen jó (köretnek, főételnek készülő köleshez). A háromszoros mennyiségnél sem maradnak kemények a szemek, és a köles alatt így nem marad semmi víz.
Remélem, segítettem, és ha elkészíted, akkor neked is ízleni fog!
Üdv,
Éva

368
kígyóuborka 600 g
köles 100 g
füstölt sajt 60 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint