r
Nosalty Logó

Káposztás tészta 2. -reform változat

Il-di.
Káposztás tészta 2. -reform változat
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

579
Kalória
18.3g
Fehérje
103.5g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
159.7g
Víz
-
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2298.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    638.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    447 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1442 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyra gyaluljuk a hagymával együtt, lábasba tesszük. Hozzáadjuk az olajat, sót, fűszereket ízlés szerint. Kezdetben nagy lángon pirítjuk, amíg egy kissé levet enged. Ezután levesszük takaréklángra, lefedjük, és néha-néha megkeverjük. Ha saját leve nem elég a megpuhuláshoz, egy pici vizet öntsük alá. Amikor megpárolódott, félretesszük.
  2. A párolással párhuzamosan a tésztát előírás szerint kifőzzük.
  3. A párolt káposztát összekeverjük a kifőtt tésztával, és már fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Anno menzán porcukrozott káposztás tésztát kaptunk, nem szerettem. Miután magam ura lettem, saját elképzelésem szerint elkészítettem, imádom :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek