Töltött zöldségek
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g paradicsom36 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
38g bulgur128 kcal
-
25g zöld olajbogyó29 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
800g paradicsom144 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
150g bulgur513 kcal
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2005
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33.7g paradicsom6 kcal
-
8.4g tv-paprika1 kcal
-
8.4g cukkini1 kcal
-
21.1g darált sertéshús38 kcal
-
6.3g bulgur22 kcal
-
4.2g zöld olajbogyó5 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12.6g víz0 kcal
Összesen
84
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 476.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 1092 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1606 micro
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.8 g
Zsír
-
Összesen 92.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4084.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 1866 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1904.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 285 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 842 micro
-
β-karotin 4368 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 6425 micro
Összesen
2005
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 867 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
8 közepes db paradicsom
-
2 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db cukkini
-
50 dkg darált sertéshús
-
15 dkg bulgur
-
10 dkg zöld olajbogyó
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 dl víz
Elkészítés
- A cukkinit félbevágjuk, belsejét kivájjuk. A paprikákat szintén félbevágjuk, magházát kivágjuk. A paradicsomok kalapját levágjuk, kés és kiskanál segítségével a belsejét kivájjuk, ezt félretesszük. A zöldségeket sütőfóliával bélelt vagy zsírozott tepsire állítjuk.
- A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, melyen a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, rátesszük a darált húst, sózzuk borsozzuk, puhára főzzük-pirítjuk. Közben a félretett paradicsombelsőből ízlés szerint teszünk hozzá (kb. a felét).
- Ha a hús megpuhult, összekeverjük a megfőtt bulgurral, majd hozzátesszük a félbevágott olajbogyókat. Megkóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük még sóval-borssal.
- A tölteléket az előkészített zöldségekbe kanalazzuk (jó púposan), majd kb. 30 perc alatt a sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 791
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 21.
Ajánló
Ízlés szerint variálhatjuk a zöldségeket, amibe töltjük. Kísérletezhetünk karalábéval, padlizsánnal szezontól és ízléstől függően. Ha még variálni szeretnénk, olvaszthatunk a tetejére sajtot, tálaláskor meglocsolhatjuk tejföllel. Bulgur helyett használhatunk rizst, barna rizst, hajdinát stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Tipikus kánikulai ebéd - ha azt nem számítjuk, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá. De könnyű, fűszeres, zöldséges.