r
Nosalty Logó

Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kga
Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi tekercshez

Az ananászszószhoz

Összesen 898 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi tekercshez

Az ananászszószhoz

Összesen 3595 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi tekercshez

Az ananászszószhoz

Összesen 210 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 898 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    2746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5032 micro
  • β-karotin
    12021 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 3595 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A tavaszi tekercshez

Az ananászszószhoz

Elkészítés

A tavaszi tekercshez

  1. Tavaszi tekercs elkészítése:
  2. A káposztát, sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
  3. A wok -ba tegyük bele az olívaolajat, és pirítsuk meg a zöldségeket a következő sorrendben: sárga- és fehérrépa, vöröshagyma, káposzta.
  4. Amikor a zöldségek megpirultak, öntsük hozzá a szójaszószt, és egy kevés vizet. Pároljuk 5 percig fedő alatt. A párolás után adjuk hozzá a cukrot és a chilli szószt. Hagyjuk kihűlni!
  5. A risztészta elkészítése körülményes, a legegyszerűbb módszer az, ha egy konyharuhát bevizezünk, és akkorára hajtogatjuk mint a risztészta lapok. Ezután a rizstészta lapokat óvatosan beletesszük 5-6 másodpercre forró vízbe, úgy, hogy ellepje.
  6. Ezután kivesszük, és a nedves konyharuhára tesszük. Amikor a rizstészta megpuhul, tegyünk 1 evőkanálnyi zöldséget a tészta első 1/3 részéhez. Ezután csavarjunk rajta egyet, majd a merőleges oldalakat hajtsuk be. Ezután tekerjük bele teljesen a tésztába a zöldségeket.
  7. A felcsavarást követően rögtön forró olajba süssük addig, amíg aranybarna nem lesz.
  8. Ananászszósz elkészítése
  9. Az ananászkonzervet tegyük turmixgépbe, és öntsük hozzá a levét.
  10. Ezután adjuk hozzá a chilli szószt, és turmixoljuk össze alaposan.
  11. Ezután tegyük edénybe, és forraljuk fel. Ha felforrt, egy kevés vízzel keverjük ki a keményítőt, és adjuk hozzá alapos kevergetés közben a szószhoz.
  12. Amikor elkezd besűrűsödni, vegyük le a lángról. Ha nem elég édes, egy kevés cukorral lehet édesíteni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 57988
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Receptkategóriák

Ázsiai szaküzletben vásásroltam 3 hónapja rizstészta lapokat, és most, hogy a megfelelő zöldségek rendelkezésre álltak, neki álltam életem első tavaszi tekercséhez! Ha a tészta nagyon ragad, akkor túl sokáig volt a vízbe, vagy nem elég forró az olaj!

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Nagyon jó ez a recept, ajánlom mindenkinek!!

Törölt felhasználó

Mi az a rizstészta lap? Esetleg helyettesíthet? mással is?

kga

Nagyon vékony rizslisztb?l készült lap. Rizspapírként is szokták árulni. Kinézetre valami hasonló, mint az alábbi link: http://www.ricepaper1.netfirms.com/Image/Rice_paper.jpg

liener

nekem a rizstészta mindig össze ragad, pedig 2 percig f?zöm utána pedig leh?töm. Vajh miért? Tudna-e valaki tanácsot adni?

kga

Kedves liener! Nem szükséges f?zni! :) Én 2-3 mp -re kéz meleg vízbe mártom, majd nedves konyharuhára teszem. 25-30 mp után beszívja a vizet, és könnyen lehet hajtogatni. Szerintem így is meg lehet enni, de ha f?zni szeretnéd, akkor mindenképpen g?zben tedd.

liener

Kedves kga! Köszönöm tanácsod, megfogadom! Ugyanakkor tudsz e tanácsot adni a cérna rizstészta kif?zéséhez is, mert szintén összeragad. köszi: liener

Törölt felhasználó

Egy fontos kérdésem lenne, a hozzávalóknál látom a szósznál a hagymát, hogyan, milyen formában kell azt beletenni? Megpárolni, felf?zni, vagy turmixolni kell az ananásszal együtt? Köszi, Eszter

kga

Kedves Eszter! Valóban kihagytam! Elnézést. Én kevés olívaolajon megpároltam, majd ehhez öntöttem hozzá a leturmixolt ananászt. Szép napot! kga

kicsivik

Mi is elkészítettük, csak ajánlani tudom! A szószon módosítottam kicsit, mivel nem akartam keményít?t használni: a felkockázott hagymát és ananászt egy csipet ?rölt er?s paprikával (a töltelékbe is ez került, mivel nincs otthon csiliszósz) összeturmixoltam , és kész is. Egy kis gyömbért is tettem volna bele, ha találok a h?t?ben. Üdv, Viki

Tomeszka

Ezt ki fogom próbálni, ma meg is vettem a rizstészta lapokat. A lapokat egyesével kell forró vagy meleg vízbe tenni majd a konyharuhára? Vagy tehetem egyszerre az összeset is a vízbe majd a vizes ruhára? Nem ragadnak össze, szét tudom majd szedni? Köszönöm, ha valaki megmondja a tutit. :)

Hozzávalók

A tavaszi tekercshez

Az ananászszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.