Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
kga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tavaszi tekercshez
-
75g káposzta15 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g rizstészta455 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
Az ananászszószhoz
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
85g ananászkonzerv51 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
14 kcal
Összesen
898
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tavaszi tekercshez
-
300g káposzta60 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g rizstészta1820 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g chiliszósz1 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Az ananászszószhoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
340g ananászkonzerv204 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
57 kcal
Összesen
3595
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tavaszi tekercshez
-
17.6g káposzta4 kcal
-
9.4g sárgarépa3 kcal
-
5.3g fehérrépa3 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
29.4g rizstészta107 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.8g szójaszósz1 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.1g chiliszósz0 kcal
-
7.5g napraforgó olaj66 kcal
Az ananászszószhoz
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
20g ananászkonzerv12 kcal
-
0.3g chiliszósz0 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
210
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 217.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1258 micro
-
β-karotin 3005 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
898
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4419.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 2746 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.8 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 870.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5032 micro
-
β-karotin 12021 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 466 micro
Összesen
3595
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 296 micro
-
β-karotin 707 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A tavaszi tekercshez
-
30 dkg káposzta
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
3 ek szójaszósz
-
0.5 teáskanál cukor
-
0.5 teáskanál chiliszósz
Az ananászszószhoz
-
0.3 db vöröshagyma
-
340 g ananászkonzerv
-
1 teáskanál chiliszósz
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A tavaszi tekercshez
- Tavaszi tekercs elkészítése:
- A káposztát, sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
- A wok -ba tegyük bele az olívaolajat, és pirítsuk meg a zöldségeket a következő sorrendben: sárga- és fehérrépa, vöröshagyma, káposzta.
- Amikor a zöldségek megpirultak, öntsük hozzá a szójaszószt, és egy kevés vizet. Pároljuk 5 percig fedő alatt. A párolás után adjuk hozzá a cukrot és a chilli szószt. Hagyjuk kihűlni!
- A risztészta elkészítése körülményes, a legegyszerűbb módszer az, ha egy konyharuhát bevizezünk, és akkorára hajtogatjuk mint a risztészta lapok. Ezután a rizstészta lapokat óvatosan beletesszük 5-6 másodpercre forró vízbe, úgy, hogy ellepje.
- Ezután kivesszük, és a nedves konyharuhára tesszük. Amikor a rizstészta megpuhul, tegyünk 1 evőkanálnyi zöldséget a tészta első 1/3 részéhez. Ezután csavarjunk rajta egyet, majd a merőleges oldalakat hajtsuk be. Ezután tekerjük bele teljesen a tésztába a zöldségeket.
- A felcsavarást követően rögtön forró olajba süssük addig, amíg aranybarna nem lesz.
- Ananászszósz elkészítése
- Az ananászkonzervet tegyük turmixgépbe, és öntsük hozzá a levét.
- Ezután adjuk hozzá a chilli szószt, és turmixoljuk össze alaposan.
- Ezután tegyük edénybe, és forraljuk fel. Ha felforrt, egy kevés vízzel keverjük ki a keményítőt, és adjuk hozzá alapos kevergetés közben a szószhoz.
- Amikor elkezd besűrűsödni, vegyük le a lángról. Ha nem elég édes, egy kevés cukorral lehet édesíteni.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 393
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 65716
- Feltöltés dátuma: 2011. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
Ázsiai szaküzletben vásásroltam 3 hónapja rizstészta lapokat, és most, hogy a megfelelő zöldségek rendelkezésre álltak, neki álltam életem első tavaszi tekercséhez! Ha a tészta nagyon ragad, akkor túl sokáig volt a vízbe, vagy nem elég forró az olaj!