Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással

Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással
Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ázsiai szaküzletben vásásroltam 3 hónapja rizstészta lapokat, és most, hogy a megfelelő zöldségek rendelkezésre álltak, neki álltam életem első tavaszi tekercséhez!
Ha a tészta nagyon ragad, akkor túl sokáig volt a vízbe, vagy nem elég forró az olaj!

hozzávalók / 4 adag

A tavaszi tekercshez

Az ananászszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tavaszi tekercs elkészítése:
 

  1. A káposztát, sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
  2. A wok -ba tegyük bele az olívaolajat, és pirítsuk meg a zöldségeket a következő sorrendben: sárga- és fehérrépa, vöröshagyma, káposzta.
  3. Amikor a zöldségek megpirultak, öntsük hozzá a szójaszószt, és egy kevés vizet. Pároljuk 5 percig fedő alatt. A párolás után adjuk hozzá a cukrot és a chilli szószt. Hagyjuk kihűlni!
  4. A risztészta elkészítése körülményes, a legegyszerűbb módszer az, ha egy konyharuhát bevizezünk, és akkorára hajtogatjuk mint a risztészta lapok. Ezután a rizstészta lapokat óvatosan beletesszük 5-6 másodpercre forró vízbe, úgy, hogy ellepje.
  5. Ezután kivesszük, és a nedves konyharuhára tesszük. Amikor a rizstészta megpuhul, tegyünk 1 evőkanálnyi zöldséget a tészta első 1/3 részéhez. Ezután csavarjunk rajta egyet, majd a merőleges oldalakat hajtsuk be. Ezután tekerjük bele teljesen a tésztába a zöldségeket.
  6. A felcsavarást követően rögtön forró olajba süssük addig, amíg aranybarna nem lesz.



Ananászszósz elkészítése


  1. Az ananászkonzervet tegyük turmixgépbe, és öntsük hozzá a levét.
  2. Ezután adjuk hozzá a chilli szószt, és turmixoljuk össze alaposan.
  3. Ezután tegyük edénybe, és forraljuk fel. Ha felforrt, egy kevés vízzel keverjük ki a keményítőt, és adjuk hozzá alapos kevergetés közben a szószhoz.
  4. Amikor elkezd besűrűsödni, vegyük le a lángról. Ha nem elég édes, egy kevés cukorral lehet édesíteni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 48 344
elküldve: 6
receptkönyvben: 537
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vegetáriánus tavaszi tekercs, tavaszi tekercs csípős ananász szósszal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TomiFilth
Tomeszka / TomiFilth Sat, 2013-02-09 20:18

Ezt ki fogom próbálni, ma meg is vettem a rizstészta lapokat.
A lapokat egyesével kell forró vagy meleg vízbe tenni majd a konyharuhára?
Vagy tehetem egyszerre az összeset is a vízbe majd a vizes ruhára? Nem ragadnak össze, szét tudom majd szedni?

Köszönöm, ha valaki megmondja a tutit. :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-02-29 09:43

Mi is elkészítettük, csak ajánlani tudom! A szószon módosítottam kicsit, mivel nem akartam keményítőt használni: a felkockázott hagymát és ananászt egy csipet őrölt erős paprikával (a töltelékbe is ez került, mivel nincs otthon csiliszósz) összeturmixoltam , és kész is. Egy kis gyömbért is tettem volna bele, ha találok a hűtőben.
Üdv, Viki

kga
kga / kga Thu, 2011-02-03 16:53

Kedves Eszter!
Valóban kihagytam! Elnézést. Én kevés olívaolajon megpároltam, majd ehhez öntöttem hozzá a leturmixolt ananászt.
Szép napot!

kga

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-03 16:47

Egy fontos kérdésem lenne, a hozzávalóknál látom a szósznál a hagymát, hogyan, milyen formában kell azt beletenni? Megpárolni, felfőzni, vagy turmixolni kell az ananásszal együtt? Köszi, Eszter

liener
liener Mon, 2011-01-24 17:26

Kedves kga!
Köszönöm tanácsod, megfogadom! Ugyanakkor tudsz e tanácsot adni a cérna rizstészta kifőzéséhez is, mert szintén összeragad.
köszi: liener

liener
liener Mon, 2011-01-24 12:20

nekem a rizstészta mindig össze ragad, pedig 2 percig főzöm utána pedig lehűtöm. Vajh miért? Tudna-e valaki tanácsot adni?

kga
kga / kga Mon, 2011-01-24 13:24

Kedves liener!

Nem szükséges főzni! :) Én 2-3 mp -re kéz meleg vízbe mártom, majd nedves konyharuhára teszem. 25-30 mp után beszívja a vizet, és könnyen lehet hajtogatni. Szerintem így is meg lehet enni, de ha főzni szeretnéd, akkor mindenképpen gőzben tedd.

Archy
Archy Thu, 2011-01-13 16:18

Mi az a rizstészta lap? Esetleg helyettesíthető mással is?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-13 14:26

Nagyon jó ez a recept, ajánlom mindenkinek!!

898
káposzta 30 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
rizstészta 500 g
olívaolaj 2 ek
szójaszósz 3 ek
cukor 0.5 teáskanál
chiliszósz 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
vöröshagyma 0.25 db
ananászkonzerv 340 g
chiliszósz 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál