r
Nosalty Logó

Zöldséges-sajtos kalács

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Zöldséges-sajtos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 3024 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8900.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1945 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    4900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5057 micro
Összesen 3024 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat keverjük össze, és keverjük bele a 150 g reszelt sajtot. Az olajat, tojásokat és 100 ml tejet egyneművé keverjük.
  2. A száraz és a nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük, ha szükséges, akkor adjuk hozzá a másik 100 ml tejet. (A tészta állaga közepes sűrűségű legyen.)
  3. Egy magas falú tepsit (püspökkenyér forma) kenjünk ki, öntsük bele a tészta felét. A rózsáira szedett brokkolit nyomjuk bele (vagy más zöldséget), és öntsük rá a maradék tésztát.
  4. Tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe alufóliával letakarva 30-40 percre, amikor megsült, vegyük ki, vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a maradék sajttal.
  5. Tegyük vissza a sütőbe, és még süssük úgy 10 percet, amíg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x12x6,5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1522
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szlovák weboldalon találtam ezt a receptet. A hétvégén vettem olcsón brokkolit, így elkészítettem, nagyon finom, habkönnyű, omlós kalács.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!