r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye-torta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cigánypecsenye-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Összesen 578 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Összesen 3467 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Összesen 132 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 578 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1755.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 3467 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Elkészítés

Cigánypecsenye

  1. A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk. A hagymát nem túl vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymát is felszeleteljük.
  2. A húst a hagymákkal és kevés vízzel egy alufóliával fedett tepsiben (vagy sütőzacskóban) puhára sütjük. Alacsony hőfokon tesszük mindezt, akár másfél órát is sülhet. Zsiradék nem szükséges hozzá, hiszen a tarja elég zsíros.

Petezselymes krumpli

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyjából egyforma méretű kockákra felaprítjuk. Körülbelül egy-másfél centiméter nagyságú kockák az ideálisak.
  2. A két evőkanál olajjal, és kb. egy dl vízzel fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Néha megkeverjük, hogy oda ne égjen.
  3. Még mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  4. Végül teljesen puhára pároljuk. Időközben plusz vizet lehet hozzáadni, ez a burgonyától függ, hogy igényli e még.

A torta összeállítása

  1. A szeletelt füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük.
  2. Egy 30 cm-es tortaforma szélét kibéleljük a megsült hússzeletekkel, és közepére belehalmozzuk a petrezselymes krumplit. A torta tetejét a sült hagymakarikákkal és a szalonnával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1818
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Ajánló

Annyi szelet húsból csináljuk a tortát, ahány adagra terveztük az ételt. A szalonnaszeletek száma is ugyanannyi legyen, hogy mindenkinek jusson mindenből egy-egy. A szalonnát lehet ropogósabbra és puhábbra is sütni. A kisebb krumplikockák kevergetés közben teljesen szétmállanak, de alapvetően nem lesz püré a köretünk. Ez a krémesség fogja össze a tortát. Az összeállításhoz nem biztos, hogy fog kelleni az összes burgonya. A petrezselyem lehet friss (apróra szelve) vagy szárított (morzsolt). Ha szárítottat használunk, pár perccel előbb keverjük a krumplihoz, hogy az is átpuhuljon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát nővérem készítette apu születésnapjára. A szokásos sült krumpli túl száraz köret lett volna, nem tartotta volna össze a tortát. Ezért esett a választás a petrezselymes krumplira.

Hozzászólások

Viola1953

Micsoda remek ötlet, gratulálok a n?vérednek. Biztosan kipróbálom! Üdv.: Ágnes

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?