Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye-torta

Cigánypecsenye-torta
Cigánypecsenye-torta
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát nővérem készítette apu születésnapjára.

A szokásos sült krumpli túl száraz köret lett volna, nem tartotta volna össze a tortát. Ezért esett a választás a petrezselymes krumplira.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Annyi szelet húsból csináljuk a tortát, ahány adagra terveztük az ételt. A szalonnaszeletek száma is ugyanannyi legyen, hogy mindenkinek jusson mindenből egy-egy. A szalonnát lehet ropogósabbra és puhábbra is sütni.

A kisebb krumplikockák kevergetés közben teljesen szétmállanak, de alapvetően nem lesz püré a köretünk. Ez a krémesség fogja össze a tortát. Az összeállításhoz nem biztos, hogy fog kelleni az összes burgonya.

A petrezselyem lehet friss (apróra szelve) vagy szárított (morzsolt). Ha szárítottat használunk, pár perccel előbb keverjük a krumplihoz, hogy az is átpuhuljon.

Szólj hozzá!

elkészítés

Cigánypecsenye

  1. A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk. A hagymát nem túl vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymát is felszeleteljük.
  2. A húst a hagymákkal és kevés vízzel egy alufóliával fedett tepsiben (vagy sütőzacskóban) puhára sütjük. Alacsony hőfokon tesszük mindezt, akár másfél órát is sülhet. Zsiradék nem szükséges hozzá, hiszen a tarja elég zsíros.

Petezselymes krumpli

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyjából egyforma méretű kockákra felaprítjuk. Körülbelül egy-másfél centiméter nagyságú kockák az ideálisak.
  2. A két evőkanál olajjal, és kb. egy dl vízzel fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Néha megkeverjük, hogy oda ne égjen.
  3. Még mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  4. Végül teljesen puhára pároljuk. Időközben plusz vizet lehet hozzáadni, ez a burgonyától függ, hogy igényli e még.

A torta összeállítása

  1. A szeletelt füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük.
  2. Egy 30 cm-es tortaforma szélét kibéleljük a megsült hússzeletekkel, és közepére belehalmozzuk a petrezselymes krumplit. A torta tetejét a sült hagymakarikákkal és a szalonnával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Scrat Stifler Cairn

Mióta szakács: 2016.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült tarja, petrezselymes krumpli, hústorta, kakastaréj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viola1953
Viola1953 Wed, 2016-02-17 15:42

Micsoda remek ötlet, gratulálok a nővérednek. Biztosan kipróbálom!
Üdv.: Ágnes

578
sertéstarja 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 12 dkg
víz 1.5 dl
burgonya 1 kg
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 1 dl