r
Nosalty Logó

Zöldséges rizses csirke

A kis gasztronauta
Zöldséges rizses csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldséges csirkés rizshez

A tálaláshoz

312
Kalória
13.5g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
145.3g
Víz
48.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges csirkés rizshez

A tálaláshoz

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges csirkés rizshez

A tálaláshoz

Összesen 1864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges csirkés rizshez

A tálaláshoz

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1504 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    14522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5633 micro
Összesen 1864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A zöldséges csirkés rizshez

  1. A húst megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
  3. Beletesszük a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd vízzel (vagy esetleg alaplével) felöntve pároljuk.
  4. Közben hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a gombával és a borsóval együtt, majd mikor már félig puhára párolódtak, a fedőt léveve elpároljuk róla a folyadékot. Ekkor adjuk hozzá a hideg vízben előzőleg megmosott rizst, és lepirítjuk. Sózzuk, és borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Felforralás után fedővel lefedve készre pároljuk.
  5. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Rizses hús gazdagon, sok-sok finom zöldséggel. :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...