r
Nosalty Logó

Serpenyős rizses csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Serpenyős rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    3299 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3468 micro
Összesen 2043 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vizet forralunk, és a rizst kb. 15 percig főzzük nem túl puhára. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
  2. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, megmossuk, és csíkokra szeljük. A paradicsomot felkockázzuk, és a húst nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk.
  3. A csirkemell darabokat egy serpenyőbe, forró olajba rakjuk, 10 percig sütjük, a fokhagymát belenyomjuk, és sóval, borssal ízesítjük. A serpenyőből pecsenyelapáttal kivesszük, melegen tartjuk.
  4. A vajat a pecsenyelében felolvasztjuk, és a hagymát meg a paprikacsíkokat kis lángon 5 percig sütjük benne. A rizst és a paradicsomkockákat hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
  5. A csirkemellkockákat ráfektetjük, és lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk. A petrezselymet megmossuk, a leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk, és tálalás előtt a rizses csirkére szórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 42748
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős rizses csirke
Becsei Ágnes 100 recept

Az egyik receptkártyámról van.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!