Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges raguval töltött krumpli

Zöldséges raguval töltött krumpli
Zöldséges raguval töltött krumpli
120 perc / előkészület: 35 perc főzés: 55 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel már újkrumpli szezon van, meg kellett várnom, hogy méretesebb krumplit is lehessen kapni a piacon, mert 10 cm-nél kisebb krumpli nem nagyon alkalmas arra, hogy tölteléket halmozzunk bele.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej hagyma (8 dkg)
  • 1 szál répa (15 dkg)
  • 15 dkg zöldborsó (hüvelyesen 30 dkg)
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg reszelni való sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 7 dkg + 2 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 tk só + 4 tk só a krumpli főzővizébe
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 mk őrölt bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és héjastól 4 tk sóval ízesített vízben feltesszük főni. Kb 35 perc alatt megpuhul, amit villát beleszúrva ellenőrizhetünk.
  2. A répát megtisztítjuk, és apró, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a borsót kifejtjük.
  3. A hagymát felkockázzuk, és 7 dkg zsíron megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, amivel tovább dinszteljük. 1 tk sóval és 1 mk őrölt borssal ízesítjük, és 0,5 dl vizet is adunk hozzá, nehogy leégjen.
  5. A ragu kb. 20 perc alatt kellően megpuhul.
  6. A sajtot megreszeljük, és felét a raguhoz keverjük.
  7. A tejfölt a tojással és 1 mk sóval elkeverjük.
  8. A krumplit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, langyosra hűtjük, meghámozzuk.
  9. Hosszában félbevágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 0,5 cm vastag krumplicsónakokat kapjunk.
  10. Egy sütőedényt a maradék zsírral kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk, elrendezzük benne a krumplicsónakokat, amiket púposan megtöltünk a raguval.
  11. A kikapart krumplibelsőt a töltött krumplik közötti hézagokba halmozzuk.
  12. A tojásos tejföllel meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajtot rászórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 200 C fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ez kb fél órát vesz igénybe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22x5 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 599
elküldve: 9
receptkönyvben: 195
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos raguval töltött krumpli, csőben sült töltött burgonya, csőben sült krumpli zöldséges húsos raguval töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!