r
Nosalty Logó

Zöldséges raguval töltött krumpli

Muci
Zöldséges raguval töltött krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

769
Kalória
30.8g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
51.3g
Zsír
330g
Víz
181.3g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7397 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    3791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    6675 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4227 micro
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és héjastól 4 tk sóval ízesített vízben feltesszük főni. Kb 35 perc alatt megpuhul, amit villát beleszúrva ellenőrizhetünk.
  2. A répát megtisztítjuk, és apró, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a borsót kifejtjük.
  3. A hagymát felkockázzuk, és 7 dkg zsíron megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, amivel tovább dinszteljük. 1 tk sóval és 1 mk őrölt borssal ízesítjük, és 0,5 dl vizet is adunk hozzá, nehogy leégjen.
  5. A ragu kb. 20 perc alatt kellően megpuhul.
  6. A sajtot megreszeljük, és felét a raguhoz keverjük.
  7. A tejfölt a tojással és 1 mk sóval elkeverjük.
  8. A krumplit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, langyosra hűtjük, meghámozzuk.
  9. Hosszában félbevágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 0,5 cm vastag krumplicsónakokat kapjunk.
  10. Egy sütőedényt a maradék zsírral kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk, elrendezzük benne a krumplicsónakokat, amiket púposan megtöltünk a raguval.
  11. A kikapart krumplibelsőt a töltött krumplik közötti hézagokba halmozzuk.
  12. A tojásos tejföllel meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajtot rászórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 200 C fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ez kb fél órát vesz igénybe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 55 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22x5

Mivel már újkrumpli szezon van, meg kellett várnom, hogy méretesebb krumplit is lehessen kapni a piacon, mert 10 cm-nél kisebb krumpli nem nagyon alkalmas arra, hogy tölteléket halmozzunk bele.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek