r
Nosalty Logó

Zöldséges raguval töltött krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Zöldséges raguval töltött krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7397 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    3791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    6675 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4227 micro
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és héjastól 4 tk sóval ízesített vízben feltesszük főni. Kb 35 perc alatt megpuhul, amit villát beleszúrva ellenőrizhetünk.
  2. A répát megtisztítjuk, és apró, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a borsót kifejtjük.
  3. A hagymát felkockázzuk, és 7 dkg zsíron megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, amivel tovább dinszteljük. 1 tk sóval és 1 mk őrölt borssal ízesítjük, és 0,5 dl vizet is adunk hozzá, nehogy leégjen.
  5. A ragu kb. 20 perc alatt kellően megpuhul.
  6. A sajtot megreszeljük, és felét a raguhoz keverjük.
  7. A tejfölt a tojással és 1 mk sóval elkeverjük.
  8. A krumplit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, langyosra hűtjük, meghámozzuk.
  9. Hosszában félbevágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 0,5 cm vastag krumplicsónakokat kapjunk.
  10. Egy sütőedényt a maradék zsírral kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk, elrendezzük benne a krumplicsónakokat, amiket púposan megtöltünk a raguval.
  11. A kikapart krumplibelsőt a töltött krumplik közötti hézagokba halmozzuk.
  12. A tojásos tejföllel meglocsoljuk, és a maradék reszelt sajtot rászórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 200 C fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ez kb fél órát vesz igénybe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11201
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel már újkrumpli szezon van, meg kellett várnom, hogy méretesebb krumplit is lehessen kapni a piacon, mert 10 cm-nél kisebb krumpli nem nagyon alkalmas arra, hogy tölteléket halmozzunk bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...