r
Nosalty Logó

Töltött burgonya MsPetra konyhájából

MsPetra
Töltött burgonya MsPetra konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

639
Kalória
41.5g
Fehérje
32.9g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
213.7g
Víz
139.9g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 639 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5508.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    855 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a burgonyát főni héjastul, majd ha elkészült,meghámozzuk, kettévágjuk, majd óvatosan kiszedjük a belsejét.
  2. A darát húsból pörköltet készítünk. Olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, tűzről lehúzvateszünkbele 1-2 tk fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot, majd visszatétel után mehet bele a hús, a bors és sóvagy ételízesítő.
  3. Besameltkészítünk, a vajat feltesszükolvadni, majd hozzáadjuka lisztet.Ha kicsit megpirult, mehet bele a tej, sózzuk, borsozzuk, és reszelünkbele egy kis szerecsendiót. Pár perc forrás után, ha elég sűrű, elzárhatjuk.
  4. A burgonyákat sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk. Aburgonya pereméig megtöltjük hússal, szaft ne kerüljön nagy mennyiségben bele, majd meglocsoljuk 1 ek besamellel. Ezt követően teszünk még rá egy kis húst, hogy púpos legyen, majd megint teszünk rá 1-2 ek besamelt, nem baj, ha lefolyik róla. Megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, majd a lereszelt sajtot is rászórjuk.
  5. Itt már érdemes grill fokozaton sütni. 10-15 perc sütés után megpirul a sajt, és lehet tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nincs nagy sztori. Egy este nem tudtuk eldönteni, mit készítsek másnap ebédre, így rögtönöznöm kellett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

2 élelmiszer is segíthet a prosztatarák megelőzésében

A prosztatarák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés férfiak esetében. Az életkor a fő kockázati tényező, illetve életmódbeli és genetikai sajátosságok is szerepet játszanak a kialakulásában, de két alapanyag rendszeres fogyasztása segíthet a megelőzésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...