Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges paradicsomleves gazdagon

Zöldséges paradicsomleves gazdagon
Zöldséges paradicsomleves gazdagon
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a paradicsomlevest. Anyukámtól tanultam az alapreceptet.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon lakatató, finom leves. Reszelt zellerrel, vagy felkarikázott halványító zellerrel meg lehet bolondítani. :) Nekem sajna nem volt most itthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a gyökeret megpucoljuk, majd felszeleteljük, lehetőleg jó vékonyra.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és világos rántást készítünk.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük, beletesszük a répát, gyökeret és takarékra tesszük.
  4. Kis lángon főzzük, közben kevergetjük, mert szeret leragadni. Ha nagyon sűrű, vízzel felengedjük.
  5. Mikor a répa és gyökér már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott virslit, és a felaprított petrezselyem felét.
  6. Már csak addig kell főzni, míg a virsli kész nem lesz.
  7. Belekeverjük a rizst, még fűszerezzük, ha szükséges és már tálalhatjuk is, petrezselyemmel megszórva.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 14 307
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomleves répával, rizses paradicsomleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

261
paradicsomlé 10 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
rozsliszt 2 evőkanál
virsli 70 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 0.5 l
barnarizs 0.5 bögre