r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos töltött batyu

NS
Zöldséges-húsos töltött batyu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

547
Kalória
28.2g
Fehérje
62.7g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
115g
Víz
56.1g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 5459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13886.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3024 mg
  • Nátrium
    8318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 5459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, a pici cukrot és kb 1 dl langyos vizet teszünk rá. Megkeverjük (de csak ott a közepét), és hagyjuk felfutni (kb 10 perc).
  2. Beletesszük a sót, a margarint és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy könnyen gyúrható, lágy tésztát kapjunk, majd lefedve meleg helyen kelni hagyjuk (kb fél óra).
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és a darált húst a fűszerekkel megpároljuk.
  4. A vegyes zöldségeket is megpároljuk kevés olajon. Minél többféle, annál jobb.
  5. Ha a tésztánk megkelt átgyúrjuk, majd deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy majd be is takarhassuk vele az egészet.
  6. Legjobb mindjárt a formába tenni (én egy 32 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és abba tettem).
  7. Első rétegben beletesszük a párolt darált húst, majd megszórjuk reszelt sajttal. Következő rétegnek jön egy sor sonka, amit szintén megszórunk sajttal és meglocsoljuk ízlés szerint ketchuppal. Erre kerülnek a párolt zöldségek, ami ismét kap sajtot és kechupot. Ha maradt még sonkánk, akkor azt ismét rátehetjük tetszés szerint.
  8. Végül a tészta másik felét ráfordítjuk, és betakarjuk ezt az egészet a széleket összefogva, hogy ne menjen ki a gőz belőle sütés közben.
  9. A tetejét megkenjük tejjel és mehet a sütőbe kb 45 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32

Hasonló ételt láttam egy tv műsorban, gondoltam elkészítem az én verziómat. Eredetileg a bányászoknak készítették munkába menethez. Jó ötlet, benne van minden egyben. Gyakorlatilag nem kell mellé semmi, de készíthetünk hozzá bármilyen szószt vagy mártást. Kiadós étel.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek