Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Szepucskától

Túrós batyu Szepucskától
Túrós batyu Szepucskától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, megunhatatlan kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kb. 1 órán át a duplájára kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  3. A megkelt tésztát 5 egyforma cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és az utolsó kivételével mindegyiket vékonyan megkenjük olajjal.
  4. Egymásra tesszük a lapokat, és újból kinyújtjuk.
  5. Négyzeteket vágunk ki belőle, a közepére tölteléket teszünk, a tészta négy sarkát a tetején összecsippentjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és fél óráig pihentetjük.
  7. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 48 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós batyu, túrótöltelékes táska, kelt túrós batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

870
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 42 g
tojás 1 db
tej 3.5 dl
1 csipet
porcukor 3 ek
napraforgó olaj 1 dl
porcukor 4 ek
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert