r
Nosalty Logó

Túrós táska - Fahéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Túrós táska - Fahéjtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1022 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4089 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 243 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1022 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    1949 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    522 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4089 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni fél óráig.
  3. A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával és a felvert tojásal.
  4. Aztán a tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, azaz 16 kis négyzetté.
  5. Mindegyikre 1-1 jó ek-nyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Hogy sütéskor ne nyíljanak szét, a tésztavégeket egymásra hajtáskor kenjük meg kicsit tojással (a tetejéhez valóból lehet elvenni).
  6. Tepsire rendezzük a batyukat. Ha túl közel kerülnek egymáshoz, az oldalukat kenjük meg olvasztott margarinnal, hogy ne ragadjanak össze süléskor.
  7. Tetjüket tojással megkenjük. Így hagyjuk pihenni, míg a sütőnk bemelegszik.
  8. Sütőben mosolygós pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1082
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 104947
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A minap tudtam meg, hogy a lányom imádja a túrós sütiket. Eddig azt hittem, hogy csak simán szereti. De hogy imádja, azzal nagy örömet szerzett nekem, mert akkor már ketten imádjuk, és gyakrabban süthetem, merthogy ugye akkor nem csak magamnak... :) Ki is használtam az alkalmat, mert a lányom most itthon volt egy hétig, és ma túrós táskát sütöttem neki a hosszúnál is hosszabb útra, amit az egyetemi városáig meg kell tennie. Szóval a képen látható kis batyuk testvérkéi most ott lapulnak a nagy utazótáskában, és arra várnak, hogy este megérkezvén az én kis leánykám kicsomagolja őket, és érezve az illatukat, a puhaságukat, no és a finom ízüket, egy kicsit még itt érezhesse magát velünk. Kitartás, Angyalkám! :)*

Hozzászólások (54)

Olaszné Anci

Kedves Fahéj ! Ez a recept nagyon jó, látom a hozzávalókból ! Ehhez is és a sztoridhoz is gratulálok, nagyon sok szeretet sugárzik bel?le. Jó volt olvasni ! Szeretettel üdvözöllek :Anci

Fahéj

Kedves Anci! Köszönöm szépen a szavaidat. :) Szép hétvégét: Fahéj

Mamacica

Én is úgy látom, nagy kedvenc lesz nálunk. Nagyon gusztusos a kép, szinte, már az ízét is érzem! Az én lányom is imádja a túrós sütiket, hát még a "vegás" (hústól libab?rödz?) unokáim!!! Lesz nagy öröm a következ? hétvégén, biztos befutó lesz! Köszönöm a receptet és gratulálok a lánykádhoz, sok sikert neki a tanulmányaihoz,neked pedig a finom sütikhez! Üdv. mamacica

Fahéj

Igazán köszönöm! :) Neked is jó sütés-f?zést! Fahéj

Kinguru

Hát valami csodálatosan néz ki!!!Gondolom finom is. Ügyes vagy nagyon!Gratulálok!! :-)

Fahéj

Köszönöm! És így igaz, nagyon finom. :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Nagyon jó lett a kép, annyira, hogy amikor megláttam, azt gondoltam, ezt muszáj elkészíteni. Olvasva a hozzávalókat meglep?dtem azon, hogy a tésztájába te nem tettél tojást, hiszen a kelt tésztából nem maradthat el a tojás (legalább is én így tudtam). Annyit változtattam még a recepten, hogy a margarint vajjal helyettesítettem és olyan 5 dl tejet adtam hozzá. DE amúgy egy remek recept, köszi szépen! Üdv. Dzsulesz

Fahéj

Kedves Dzsulesz! Nem, a kelt tésztába nem feltétlenül szükséges a tojás. Tojássárgát a színe miatt tesznek bele, vagy azért, hogy a zsiradék könnyebben elkeveredjen a liszttel (pl. az éleszt?s-vajas tésztáknál), de a mai robotgépekkel ennek már nincs jelent?sége. A tojásfehérje magában csak keményíti a tésztát, az egész tojás meg csak tartalmasabbá teszi, de nem szükséges hozzávaló. Én szinte sose teszek a kelt tésztáimba, legyen az batyu, bukta, csiga, kalács vagy bármi más. Örülök, hogy tetszik a recept! És hogy a kép is tetszik, az külön öröm nekem, mert mire észrevettem, hogy a hátterében egy radiátor látszik, már nem volt mit fotózni, mind elfogyott. Így kicsit bele kellett nyúlnom a képbe, és azt hittem ez nagyon bántóan látszani fog. De akkor mégse... :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

:-((( Ezt is csak most láttam meg... Én is imádom a túrós dolgokat, egy rakat recim van már a receptkönyvemben, de ezt is melléjük kell raknom, mert most, h. így megbarátkoztam a keltek készítésével, erre is sort fogok keríteni. De jó lehet a lányodnak lenni, biztos ti is olyan mély szeretetkapcsolatban vagytok, mint Anya meg én. :-) Puszi: Gabi

Fahéj

Ez így igaz! Már alig várom, hogy hazajöjjön karácsonyi szünetre. Telefonon már közösen tervezzük a menüt, hogy mikkel kényeztessük majd magunkat, ha együtt lehet a család. És persze túrós süti forever! No meg csokis, mákos, almás, diós, krémes.... :) Puszi! Éva

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon guszta! Mennyi búzadara kell hozzá? (nem látom, biztos én vagyok vaksi! :)

Fahéj

Szia! Csak 1 ev?kanállal, a töltelékhez valók alján van. :)

Törölt felhasználó

Drága Éva! Ma ezt sütöttem ebédre! Nagyon-nagyon finom, nálam ez az igazi túrós batyu. Köszi érte! Emlkészem, amikor még Szentesre jártam gimibe, sokszor mentem el a barátn?mmel egy pékség el?tt, ahol Isteni túrós bukta illat terjengett. Na, ott készítették pont így, legalábbis az eredmény alapján erre engedek következtetni. A mennyiségek tökéletesek, a túró pont elég lett a 16 batyuhoz. Én mazsolát is tettem bele, amit el?z?leg mandulalik?rbe áztattam rum híján. A Kedvesem egymás után 4-et be is puszilt, és olyan boldog vigyor ült a képén, h. öröm volt nézni. Le is fotóztam a kész tésztát, és feltöltöttem az egyik ismert közösségi portálra, ahol megemlítettem a nevedet, és belinkeltem ezt az oldalt, h. mindenki rá tudjon kattintani, aki meg szeretné sütni. Szép vasárnapot, puszi: Gabi

Fahéj

Kedves Gabi! Nagyon köszi, hogy reklámozol! :) Aranyos vagy. Majd megnézem azt a közösségi oldalt, ha tudom. Én épp ma tettem fel egy receptet, ahol Téged emlegetlek, és Rád is lehet kattintani. :) Az, hogy bevált a batyum, nagy öröm számomra, mert -bár nem akkora nagy kunszt-. de az egész túrós táska receptet magam hoztam össze, ahogy van, saját tapasztalataimból. Mazsolát én is tennék bele, ha szeretné a család. Azt mondanom se kell, hogy én persze szeretném, ha lenne benne. De alávetem magam a többség óhajának. És hogy a pékségben is ilyen volt? Ez meg nagy büszkeség nekem. Mert ?k aztán biztos profik ebben,?k a hivatásosok, én meg csak a hobbi pék. :))) Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Bocs Fahéj megint én vagyok , de a túró töltelékbe búzadarát rakni ipari megoldás, vagy még a léköt? amit használnak! Azért rakják bele hogy a töltelék ne a süt?lemez fenekén kössön ki ! Szerintem elhagyható mert ha a sarkoknál kibuggyanik a töltelék az nagyon gusztusos ! Próbáld ki dara nélkül ízre és állagra is valami fenomenálisabbat kapsz! Ja és a kelt tésztánál a sóval óvatosan , az egyik receptednél olvastam hogy egy csapott ev?kanál sót teszel bele , ha kevesebb sóval dolgozol akkor a tésztád sokkal jobban megfog kelni , a keletlen tészta valóban hasfájást okoz! Térfogatilag pedig sokkal nagyobb péksütik lesznek! Ha a batyut úgy készíted , hogy ráhajtod sarkokat egymásra akkor nem fog kibuggyani töltelék! Szép napot !

Fahéj

Bocs, nyba, de a búzadara amiatt kell, hogy ne áztassa el az alatta lev? tésztát, ha vizes a túró. Így is gusztusosan kibuggyanik. És óvatos vagyok a sóval, 1 kávéskanálnyi fél kg liszthez nem sok, a Te szavaiddal élve "észre se veszi a tészta", viszont ízesebb lesz t?le, bár én ezt csak úgy tapasztaltam, és nem a péksuliban tanultam. A csapott ek sót valószín?leg valamelyik kenyérreceptemnél olvashattad, de az meg mért lenne sok? 1 csapott ek= 1 púpozott tk, annyit mindenki belerak, aki nem sószegény diétán van, tapasztalatom szerint még a pékek is, mert sokszor a bolti kenyér sósabb az enyémnél. A keletlen tészta hasfájást okoz? Ezt nem tudtam, mert az enyém még sose volt keletlen. Egyébként köszönöm a hasznos tanácsokat, bár már 30 éve idétlenkedem a konyhában és tákolgatom össze az ételeket, de még lehet szükség rájuk. Várom a Te receptjeidet is a Nosaltyn! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

A bolti kenyér nem lehet sós mert ha az lenne ki se adnák , ugyan is a sós tészta nem kel meg lapos marad és a sótlan is ! Na ha ilyennel találkoznál boltba azon igazán meglep?dnék ! Úgy gondolom lehet hogy nem kellett volna hozzá szólni a receptjeidhez ! Látom nem a tanulságot vontad le bel?lük hanem a sért?dés az mi lejött bel?le neked ! Nem sértésnek szántam épít? jelleggel írtam le ! A skót sütidhez oda írtam hogy lehet én bénáztam el valamit de a vélemény szabadsága még szerintem nem büntetend? még Magyarországon se ! Na akkor itt véget is vetek e csevejnek mert nem gondolom , hogy egy péknek kéne megmagyaráznod , hogy mért is kell dara a túróhoz! Na ha csak erre reagáltál volna ugymond normálisan akkor lehet hogy nem így alakul ! dara=lé köt?! Ezen már kár lenne vitázni ,hagyjuk is mert látom ez nem jó fele megy ! sziaa

Fahéj

Persze, természetesen, mondjad a véleményed, engem egyáltalán nem zavar. De kioktatni felesleges. Mert az meg az én szabadságom, hogy olyat és olyan módon sütök, ahogy akarok. Nekem ugyanis eddig semmi problémám nem volt a receptjeimmel, nem kérdeztem semmit, nem tanácstalankodtam, Te mégis megmondtad, mit hogyan kéne csinálnom. Azt akkor minek? Most is csak azt tudom mondani, tedd fel a receptjeidet, és írd le a fortélyokat mindenkinek tanulságul, biztos hasznos lesz. És ezennel én is véget vetek e csevejnek. Szia!

sz.wiolka

Köszi a receptet,életemben el?ször csináltam ilyet,és majdnem tökéletes lett. :) (Csak azért nem,mert siettem vele,de szerintem észre se lehet venni :) ) Egy probléma volt csak vele:bolti túróból csináltam,de legközelebb igyekszem házit beszerezni mindenképp.Biztos,hogy máskor is fogok ilyet készíteni,gyerekeknek is ízlett.

Fahéj

Örülök, hogy sikerült! :) Hát a házi túró persze még finomabbá teszi, de ahhoz én is csak ritkán jutok. Boltival is finom, semmi probléma. A lényeg, hogy a gyerekeknek is ízlett! :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Jó kis recept, könny? elkészíteni, és nagyon finom! Már több túrós receptet kipróbáltam, ezentúl csak ezt fogom készíteni! Üdv: Bea

Fahéj

Ennek igazán örülök! :) Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Recept szuper,Nagyon jól sikerültek a batyujaim :) gyönyör?, mosolygós pirosra sültek,ahogy írtad :) igaz csak fél adag mennyiséggel készítettem,de 13 db kisebb batyucskáim lettek ! Ricottát használtam túró helyett,mert itt jó magyar túrónk nincs! Mondanom sem kell...már egy db sincs belöleeeee :D

Fahéj

Ricottával is biztos finom volt! Én is szoktam néha azt használni. Örülök, hogy bevált a recept. :)

Nyuma

Kedves Fahéj! Megsütöttem a túrós táskát, valami isteni finom lett, a család pillanatok alatt befalta. Imádom a receptjeidet, már sokat elkészítettem és mind nagyon finom volt. Köszi a recepteket, remélem még sok lesz. Szép hétvégét:Timi

Törölt felhasználó

Kedves Timi! Örülök, hogy tetszik a túrós táska receptem, meg hogy a többi is. :) Azon vagyok, hogy még sok recepttel kedveskedjek Nektek, akik szeretik azokat. Neked is szép hétvégét! Üdv: Fahéj

Fahéj

Bocs, Timi, de nem vettem észre, hogy nem én vagyok bejelentkezve a gépen, de a hozzászólás az enyém. Szóval nem a Mörienn írt Neked, hanem én. :))

kicsiszoke

Kedves Fahéj! Most csinálom ezt a recepted,de nemtudom lehet hogy én rontottam el valamit. Már a dagasztásnál kellett hozzá raknom egy kis lisztet mert ragadt (pedig pontosan betartottam az arányokat) és most néztem a süt?ben hogy majdnem mindegyik szétnyílt. :-(((( Lehet hogy sok volt a töltelék,és szétnyomta? Nemértem. De biztos finom lesz,és megfogom próbálni újra,nem adom fel.

Fahéj

Kedves Kicsiszoke! A tészta az elején mindig ragad egy kicsit, míg össze nem áll. De ha túl lágy lett ezekkel az arányokkal, az a liszt miatt lehetett. Nagyon különböz?ek a lisztek, nem egyformán veszik fel a folyadékot, emiatt érdemes úgy készíteni a tésztát, hogy folyamatosan adagoljuk a liszthez a tejet, mert nem mindig kell bele az összes megadott mennyiség. A batyuk azért nyílhattak szét, mert nem voltak eléggé "összeragasztva". Összenyomás el?tt vagy vízzel, vagy felvert tojással kell megkenni az összenyomandó részeket, és er?sen összenyomni, így legtöbbször összeragadnak rendesen. Különben a sütéskor, ahogy dagad a tészta bizony kinyílnak. Jól teszed, hogy nem adod fel! Mert ez nagyon finom süti. :) Üdv: Fahéj

kicsiszoke

Legközelebb megpróbálom másik fajta liszttel,és a tejet is apránként adom hozzá 8mert bizony egyben raktam hozzá). Két adagban sütöttem,az els? adagnál ahogy írtad tojással próbáltam összeragasztani (ekkor nyílt szét), a második adagnál csak simán összenyomtam és a 8 db-ból csak egy vagy kett? nvílt szét. De tényleg finom,mert a családnak ízlett.

Fahéj

Hát akkor a második verziót válaszd, ha az vált be, és jól nyomd össze, és már kész is. Örülök, hogy ízlett a családnak. :)

Törölt felhasználó

Ez a recept tésztástul, töltelékestül úgy jó, ahogy van!!! Nemrég készült el, mindegyik darab szép formás és a részletes leírás alapján készítve nem is nyíltak szét. A férjem csak ennyit mondott az els? falat után: "ez betyár jó"! Köszönöm a receptet, mostantól a család kedvencei között szerepel majd!!!

Fahéj

Kedves Saron! Örülök, hogy Neked is bevált! Köszi, hogy megírtad. Szép estét: Fahéj

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.