Túrós táska - Fahéjtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
75g tej42 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g margarin134 kcal
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g búzadara11 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1022
Kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g margarin538 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g búzadara43 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4089
Kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
29.6g finomliszt108 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
4.4g margarin32 kcal
A töltelékhez
-
29.6g tehéntúró44 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.7g búzadara3 kcal
A tetejére
-
3.3g tojás4 kcal
Összesen
243
Kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1853.6 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
1022
Kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.6 g
Zsír
-
Összesen 116.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7414.3 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1796 mg
-
Nátrium 1949 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.5 g
-
Cukor 189 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 522 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 769 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 731 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
4089
Kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
243
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
- A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni fél óráig.
- A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával és a felvert tojásal.
- Aztán a tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, azaz 16 kis négyzetté.
- Mindegyikre 1-1 jó ek-nyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Hogy sütéskor ne nyíljanak szét, a tésztavégeket egymásra hajtáskor kenjük meg kicsit tojással (a tetejéhez valóból lehet elvenni).
- Tepsire rendezzük a batyukat. Ha túl közel kerülnek egymáshoz, az oldalukat kenjük meg olvasztott margarinnal, hogy ne ragadjanak össze süléskor.
- Tetjüket tojással megkenjük. Így hagyjuk pihenni, míg a sütőnk bemelegszik.
- Sütőben mosolygós pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 1082
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 104947
- Feltöltés dátuma: 2011. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Fahéj
288 recept
A minap tudtam meg, hogy a lányom imádja a túrós sütiket. Eddig azt hittem, hogy csak simán szereti. De hogy imádja, azzal nagy örömet szerzett nekem, mert akkor már ketten imádjuk, és gyakrabban süthetem, merthogy ugye akkor nem csak magamnak... :) Ki is használtam az alkalmat, mert a lányom most itthon volt egy hétig, és ma túrós táskát sütöttem neki a hosszúnál is hosszabb útra, amit az egyetemi városáig meg kell tennie. Szóval a képen látható kis batyuk testvérkéi most ott lapulnak a nagy utazótáskában, és arra várnak, hogy este megérkezvén az én kis leánykám kicsomagolja őket, és érezve az illatukat, a puhaságukat, no és a finom ízüket, egy kicsit még itt érezhesse magát velünk. Kitartás, Angyalkám! :)*
Hozzászólások (54)
Kedves Fahéj ! Ez a recept nagyon jó, látom a hozzávalókból ! Ehhez is és a sztoridhoz is gratulálok, nagyon sok szeretet sugárzik bel?le. Jó volt olvasni ! Szeretettel üdvözöllek :Anci
Kedves Anci! Köszönöm szépen a szavaidat. :) Szép hétvégét: Fahéj
Én is úgy látom, nagy kedvenc lesz nálunk. Nagyon gusztusos a kép, szinte, már az ízét is érzem! Az én lányom is imádja a túrós sütiket, hát még a "vegás" (hústól libab?rödz?) unokáim!!! Lesz nagy öröm a következ? hétvégén, biztos befutó lesz! Köszönöm a receptet és gratulálok a lánykádhoz, sok sikert neki a tanulmányaihoz,neked pedig a finom sütikhez! Üdv. mamacica
Igazán köszönöm! :) Neked is jó sütés-f?zést! Fahéj
Hát valami csodálatosan néz ki!!!Gondolom finom is. Ügyes vagy nagyon!Gratulálok!! :-)
Köszönöm! És így igaz, nagyon finom. :)
Kedves Fahéj! Nagyon jó lett a kép, annyira, hogy amikor megláttam, azt gondoltam, ezt muszáj elkészíteni. Olvasva a hozzávalókat meglep?dtem azon, hogy a tésztájába te nem tettél tojást, hiszen a kelt tésztából nem maradthat el a tojás (legalább is én így tudtam). Annyit változtattam még a recepten, hogy a margarint vajjal helyettesítettem és olyan 5 dl tejet adtam hozzá. DE amúgy egy remek recept, köszi szépen! Üdv. Dzsulesz
Kedves Dzsulesz! Nem, a kelt tésztába nem feltétlenül szükséges a tojás. Tojássárgát a színe miatt tesznek bele, vagy azért, hogy a zsiradék könnyebben elkeveredjen a liszttel (pl. az éleszt?s-vajas tésztáknál), de a mai robotgépekkel ennek már nincs jelent?sége. A tojásfehérje magában csak keményíti a tésztát, az egész tojás meg csak tartalmasabbá teszi, de nem szükséges hozzávaló. Én szinte sose teszek a kelt tésztáimba, legyen az batyu, bukta, csiga, kalács vagy bármi más. Örülök, hogy tetszik a recept! És hogy a kép is tetszik, az külön öröm nekem, mert mire észrevettem, hogy a hátterében egy radiátor látszik, már nem volt mit fotózni, mind elfogyott. Így kicsit bele kellett nyúlnom a képbe, és azt hittem ez nagyon bántóan látszani fog. De akkor mégse... :) Üdv: Fahéj
:-((( Ezt is csak most láttam meg... Én is imádom a túrós dolgokat, egy rakat recim van már a receptkönyvemben, de ezt is melléjük kell raknom, mert most, h. így megbarátkoztam a keltek készítésével, erre is sort fogok keríteni. De jó lehet a lányodnak lenni, biztos ti is olyan mély szeretetkapcsolatban vagytok, mint Anya meg én. :-) Puszi: Gabi
Ez így igaz! Már alig várom, hogy hazajöjjön karácsonyi szünetre. Telefonon már közösen tervezzük a menüt, hogy mikkel kényeztessük majd magunkat, ha együtt lehet a család. És persze túrós süti forever! No meg csokis, mákos, almás, diós, krémes.... :) Puszi! Éva
Szia! Nagyon guszta! Mennyi búzadara kell hozzá? (nem látom, biztos én vagyok vaksi! :)
Szia! Csak 1 ev?kanállal, a töltelékhez valók alján van. :)
Drága Éva! Ma ezt sütöttem ebédre! Nagyon-nagyon finom, nálam ez az igazi túrós batyu. Köszi érte! Emlkészem, amikor még Szentesre jártam gimibe, sokszor mentem el a barátn?mmel egy pékség el?tt, ahol Isteni túrós bukta illat terjengett. Na, ott készítették pont így, legalábbis az eredmény alapján erre engedek következtetni. A mennyiségek tökéletesek, a túró pont elég lett a 16 batyuhoz. Én mazsolát is tettem bele, amit el?z?leg mandulalik?rbe áztattam rum híján. A Kedvesem egymás után 4-et be is puszilt, és olyan boldog vigyor ült a képén, h. öröm volt nézni. Le is fotóztam a kész tésztát, és feltöltöttem az egyik ismert közösségi portálra, ahol megemlítettem a nevedet, és belinkeltem ezt az oldalt, h. mindenki rá tudjon kattintani, aki meg szeretné sütni. Szép vasárnapot, puszi: Gabi
Kedves Gabi! Nagyon köszi, hogy reklámozol! :) Aranyos vagy. Majd megnézem azt a közösségi oldalt, ha tudom. Én épp ma tettem fel egy receptet, ahol Téged emlegetlek, és Rád is lehet kattintani. :) Az, hogy bevált a batyum, nagy öröm számomra, mert -bár nem akkora nagy kunszt-. de az egész túrós táska receptet magam hoztam össze, ahogy van, saját tapasztalataimból. Mazsolát én is tennék bele, ha szeretné a család. Azt mondanom se kell, hogy én persze szeretném, ha lenne benne. De alávetem magam a többség óhajának. És hogy a pékségben is ilyen volt? Ez meg nagy büszkeség nekem. Mert ?k aztán biztos profik ebben,?k a hivatásosok, én meg csak a hobbi pék. :))) Puszi: Éva
Bocs Fahéj megint én vagyok , de a túró töltelékbe búzadarát rakni ipari megoldás, vagy még a léköt? amit használnak! Azért rakják bele hogy a töltelék ne a süt?lemez fenekén kössön ki ! Szerintem elhagyható mert ha a sarkoknál kibuggyanik a töltelék az nagyon gusztusos ! Próbáld ki dara nélkül ízre és állagra is valami fenomenálisabbat kapsz! Ja és a kelt tésztánál a sóval óvatosan , az egyik receptednél olvastam hogy egy csapott ev?kanál sót teszel bele , ha kevesebb sóval dolgozol akkor a tésztád sokkal jobban megfog kelni , a keletlen tészta valóban hasfájást okoz! Térfogatilag pedig sokkal nagyobb péksütik lesznek! Ha a batyut úgy készíted , hogy ráhajtod sarkokat egymásra akkor nem fog kibuggyani töltelék! Szép napot !
Bocs, nyba, de a búzadara amiatt kell, hogy ne áztassa el az alatta lev? tésztát, ha vizes a túró. Így is gusztusosan kibuggyanik. És óvatos vagyok a sóval, 1 kávéskanálnyi fél kg liszthez nem sok, a Te szavaiddal élve "észre se veszi a tészta", viszont ízesebb lesz t?le, bár én ezt csak úgy tapasztaltam, és nem a péksuliban tanultam. A csapott ek sót valószín?leg valamelyik kenyérreceptemnél olvashattad, de az meg mért lenne sok? 1 csapott ek= 1 púpozott tk, annyit mindenki belerak, aki nem sószegény diétán van, tapasztalatom szerint még a pékek is, mert sokszor a bolti kenyér sósabb az enyémnél. A keletlen tészta hasfájást okoz? Ezt nem tudtam, mert az enyém még sose volt keletlen. Egyébként köszönöm a hasznos tanácsokat, bár már 30 éve idétlenkedem a konyhában és tákolgatom össze az ételeket, de még lehet szükség rájuk. Várom a Te receptjeidet is a Nosaltyn! Üdv: Fahéj
A bolti kenyér nem lehet sós mert ha az lenne ki se adnák , ugyan is a sós tészta nem kel meg lapos marad és a sótlan is ! Na ha ilyennel találkoznál boltba azon igazán meglep?dnék ! Úgy gondolom lehet hogy nem kellett volna hozzá szólni a receptjeidhez ! Látom nem a tanulságot vontad le bel?lük hanem a sért?dés az mi lejött bel?le neked ! Nem sértésnek szántam épít? jelleggel írtam le ! A skót sütidhez oda írtam hogy lehet én bénáztam el valamit de a vélemény szabadsága még szerintem nem büntetend? még Magyarországon se ! Na akkor itt véget is vetek e csevejnek mert nem gondolom , hogy egy péknek kéne megmagyaráznod , hogy mért is kell dara a túróhoz! Na ha csak erre reagáltál volna ugymond normálisan akkor lehet hogy nem így alakul ! dara=lé köt?! Ezen már kár lenne vitázni ,hagyjuk is mert látom ez nem jó fele megy ! sziaa
Persze, természetesen, mondjad a véleményed, engem egyáltalán nem zavar. De kioktatni felesleges. Mert az meg az én szabadságom, hogy olyat és olyan módon sütök, ahogy akarok. Nekem ugyanis eddig semmi problémám nem volt a receptjeimmel, nem kérdeztem semmit, nem tanácstalankodtam, Te mégis megmondtad, mit hogyan kéne csinálnom. Azt akkor minek? Most is csak azt tudom mondani, tedd fel a receptjeidet, és írd le a fortélyokat mindenkinek tanulságul, biztos hasznos lesz. És ezennel én is véget vetek e csevejnek. Szia!
Köszi a receptet,életemben el?ször csináltam ilyet,és majdnem tökéletes lett. :) (Csak azért nem,mert siettem vele,de szerintem észre se lehet venni :) ) Egy probléma volt csak vele:bolti túróból csináltam,de legközelebb igyekszem házit beszerezni mindenképp.Biztos,hogy máskor is fogok ilyet készíteni,gyerekeknek is ízlett.
Örülök, hogy sikerült! :) Hát a házi túró persze még finomabbá teszi, de ahhoz én is csak ritkán jutok. Boltival is finom, semmi probléma. A lényeg, hogy a gyerekeknek is ízlett! :) Üdv: Fahéj
Jó kis recept, könny? elkészíteni, és nagyon finom! Már több túrós receptet kipróbáltam, ezentúl csak ezt fogom készíteni! Üdv: Bea
Ennek igazán örülök! :) Üdvözlettel: Fahéj
Recept szuper,Nagyon jól sikerültek a batyujaim :) gyönyör?, mosolygós pirosra sültek,ahogy írtad :) igaz csak fél adag mennyiséggel készítettem,de 13 db kisebb batyucskáim lettek ! Ricottát használtam túró helyett,mert itt jó magyar túrónk nincs! Mondanom sem kell...már egy db sincs belöleeeee :D
Ricottával is biztos finom volt! Én is szoktam néha azt használni. Örülök, hogy bevált a recept. :)
Kedves Fahéj! Megsütöttem a túrós táskát, valami isteni finom lett, a család pillanatok alatt befalta. Imádom a receptjeidet, már sokat elkészítettem és mind nagyon finom volt. Köszi a recepteket, remélem még sok lesz. Szép hétvégét:Timi
Kedves Timi! Örülök, hogy tetszik a túrós táska receptem, meg hogy a többi is. :) Azon vagyok, hogy még sok recepttel kedveskedjek Nektek, akik szeretik azokat. Neked is szép hétvégét! Üdv: Fahéj
Bocs, Timi, de nem vettem észre, hogy nem én vagyok bejelentkezve a gépen, de a hozzászólás az enyém. Szóval nem a Mörienn írt Neked, hanem én. :))
Kedves Fahéj! Most csinálom ezt a recepted,de nemtudom lehet hogy én rontottam el valamit. Már a dagasztásnál kellett hozzá raknom egy kis lisztet mert ragadt (pedig pontosan betartottam az arányokat) és most néztem a süt?ben hogy majdnem mindegyik szétnyílt. :-(((( Lehet hogy sok volt a töltelék,és szétnyomta? Nemértem. De biztos finom lesz,és megfogom próbálni újra,nem adom fel.
Kedves Kicsiszoke! A tészta az elején mindig ragad egy kicsit, míg össze nem áll. De ha túl lágy lett ezekkel az arányokkal, az a liszt miatt lehetett. Nagyon különböz?ek a lisztek, nem egyformán veszik fel a folyadékot, emiatt érdemes úgy készíteni a tésztát, hogy folyamatosan adagoljuk a liszthez a tejet, mert nem mindig kell bele az összes megadott mennyiség. A batyuk azért nyílhattak szét, mert nem voltak eléggé "összeragasztva". Összenyomás el?tt vagy vízzel, vagy felvert tojással kell megkenni az összenyomandó részeket, és er?sen összenyomni, így legtöbbször összeragadnak rendesen. Különben a sütéskor, ahogy dagad a tészta bizony kinyílnak. Jól teszed, hogy nem adod fel! Mert ez nagyon finom süti. :) Üdv: Fahéj
Legközelebb megpróbálom másik fajta liszttel,és a tejet is apránként adom hozzá 8mert bizony egyben raktam hozzá). Két adagban sütöttem,az els? adagnál ahogy írtad tojással próbáltam összeragasztani (ekkor nyílt szét), a második adagnál csak simán összenyomtam és a 8 db-ból csak egy vagy kett? nvílt szét. De tényleg finom,mert a családnak ízlett.
Hát akkor a második verziót válaszd, ha az vált be, és jól nyomd össze, és már kész is. Örülök, hogy ízlett a családnak. :)
Ez a recept tésztástul, töltelékestül úgy jó, ahogy van!!! Nemrég készült el, mindegyik darab szép formás és a részletes leírás alapján készítve nem is nyíltak szét. A férjem csak ennyit mondott az els? falat után: "ez betyár jó"! Köszönöm a receptet, mostantól a család kedvencei között szerepel majd!!!
Kedves Saron! Örülök, hogy Neked is bevált! Köszi, hogy megírtad. Szép estét: Fahéj