adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
1 db póréhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
1 db karalábé
-
3 db sárgarépa
-
1.5 l csirkealaplé
-
3 db babérlevél
-
2 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
350
Kalória
15.2g
Fehérje
37.4g
Szénhidrát
14g
Zsír
175.7g
Víz
43.9g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
250g csirkealaplé18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
67g csirkecomb74 kcal
-
4 kcal
-
17g tészta62 kcal
-
67g konzerv bab76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
Összesen
350
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
1500g csirkealaplé105 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
400g csirkecomb445 kcal
-
26 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
400g konzerv bab456 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
2093
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
6g póréhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
7.1g karalábé1 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
44.6g csirkealaplé3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.9g csirkecomb13 kcal
-
1 kcal
-
3g tészta11 kcal
-
11.9g konzerv bab14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g főzőtejszín8 kcal
Összesen
62
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 1114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 175.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1239 micro
-
β-karotin 3158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 405 micro
Összesen
350
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 84.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9309.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 6686 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 224.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 38 mg
Víz
-
Összesen 1054 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 7436 micro
-
β-karotin 18949 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9207 micro
-
Lut-zea 2428 micro
Összesen
2093
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 274 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
62
kcal
Elkészítés
- Az olajon illatosra pirítjuk a karikázott póréhagymát, valamint a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és ezzel is összepirítjuk. (Én a Máltáról hozott fűszerkeverékemet használtam, ebben oregánó, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem és édesköménymag van, amennyire meg tudom ítélni.)
- A hagymás-gyömbéres alapra jöhet a kockázott karalábé és répa és picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sűrített paradicsomot, végül felöntjük az alaplével (vagy vízzel) és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Hozzáadjuk a csirkecombfiléket egészben, hagyjuk felforrni, majd lejjebb véve a lángot 20-30 percet főzzük, amíg a csirke teljesen átfő.
- A csirkét ezután kiszedjük és két villa segítségével széttépkedjük. Közben a leveshez adjuk az aprószemű tésztát és al dentére főzzük benne.
- Visszatesszük a levesbe a tépett csirkehúst és beleöntjük a lecsepegtetett, főtt fehérbabot is. Pár merőkanálnyi lében kikeverjük a tejszínt, majd a leveshez öntjük, és további 5-10 percet főzzük.
- A levest azon melegében tálaljuk, pár szelet kenyérrel vagy stanglival kínálva.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 60 p
Ha megfázik az ember, semmit sem kíván jobban, mint egy nagy tál, jó forró csirkelevest. Ezúttal azonban nem klasszikus húslevest főztem, mert semmi kedvem nem volt órákig főzőcskézni, majd szűrni-habozni, helyette egy gyors és egyszerű, ám ízekben bővelkedő ragulevest álmodtam meg. Ami olyan laktató, hogy egy nagy tányér után nem éhezünk meg órákig!