r
Nosalty Logó

Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9309.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    6686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    7436 micro
  • β-karotin
    18949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    2428 micro
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon illatosra pirítjuk a karikázott póréhagymát, valamint a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és ezzel is összepirítjuk. (Én a Máltáról hozott fűszerkeverékemet használtam, ebben oregánó, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem és édesköménymag van, amennyire meg tudom ítélni.)
  2. A hagymás-gyömbéres alapra jöhet a kockázott karalábé és répa és picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sűrített paradicsomot, végül felöntjük az alaplével (vagy vízzel) és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a csirkecombfiléket egészben, hagyjuk felforrni, majd lejjebb véve a lángot 20-30 percet főzzük, amíg a csirke teljesen átfő.
  4. A csirkét ezután kiszedjük és két villa segítségével széttépkedjük. Közben a leveshez adjuk az aprószemű tésztát és al dentére főzzük benne.
  5. Visszatesszük a levesbe a tépett csirkehúst és beleöntjük a lecsepegtetett, főtt fehérbabot is. Pár merőkanálnyi lében kikeverjük a tejszínt, majd a leveshez öntjük, és további 5-10 percet főzzük.
  6. A levest azon melegében tálaljuk, pár szelet kenyérrel vagy stanglival kínálva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6724
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves
Rosanics Petra 316 recept

Ha megfázik az ember, semmit sem kíván jobban, mint egy nagy tál, jó forró csirkelevest. Ezúttal azonban nem klasszikus húslevest főztem, mert semmi kedvem nem volt órákig főzőcskézni, majd szűrni-habozni, helyette egy gyors és egyszerű, ám ízekben bővelkedő ragulevest álmodtam meg. Ami olyan laktató, hogy egy nagy tányér után nem éhezünk meg órákig!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk