r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres sült halfilé avokádós tartármártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres sült halfilé avokádós tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A halfiléhez

Az avokádós mártáshoz

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A halfiléhez

Az avokádós mártáshoz

Összesen 1350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A halfiléhez

Az avokádós mártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A halfiléhez

Az avokádós mártáshoz

Elkészítés

A halfiléhez

  1. A halfiléket besózzuk.
  2. Hőálló edény aljába olívaolajat öntünk.
  3. A fűszerekkel beszórjuk a szeletek mindkét felét.
  4. A hagymákat megpucoljuk.
  5. Rádobjuk a fokhagymát és a negyedekre vágott vöröshagymát, cikkeire szedve.
  6. Öntünk még rá egy kis olajat.
  7. Alufóliával lefedjük és a sütőbe tesszük.
  8. Avokádós tartármártáshoz:
  9. Az avokádót és a szójajoghurtot botmixerrel összekeverjük, kb. 1 dl majonézt adunk hozzá, ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6052
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Rizzsel készítettem, de melegebb napokon salátával is el tudom képzelni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb story, ezek voltak itthon, így összekombináltam öket! Nekem nagyon ízlik!!! :)

Hozzávalók

A halfiléhez

Az avokádós mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek