Paradicsomos-húsos ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
21 kcal
-
125g sertéstarja233 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A töltelékhez
-
23g lilahagyma8 kcal
-
13g tömlős krémsajt23 kcal
-
8g főzőtejszín10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
638
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
500g sertéstarja930 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A töltelékhez
-
90g lilahagyma33 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2546
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
17.7g finomliszt65 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
23.7g konzerv paradicsom4 kcal
-
5.9g sűrített paradicsom5 kcal
-
29.6g sertéstarja55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A töltelékhez
-
5.3g lilahagyma2 kcal
-
5 kcal
-
1.8g főzőtejszín2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
150
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9936 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
638
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150 g
Zsír
-
Összesen 90.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 861 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3458.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1773 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1095 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 903 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1969 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 39744 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
2546
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2350 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
3 db tojás
A szószhoz
-
400 g konzerv paradicsom
-
100 g sűrített paradicsom
-
50 dkg sertéstarja
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
A töltelékhez
-
1 közepes fej lilahagyma
-
5 dkg tömlős krémsajt
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni.
- A tarját apró kockákra vágjuk. Kevés olajon készre főzzük, sózzuk, borsozzuk. Majd félrerakjuk.
- A szósz hozzávalóit egy nagyobb, mélyebb serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, beízesítjük. Majd hozzáöntjük a tarját, és kicsit összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek.
- A töltelékhez a lilahagymát megdinszteljük. Mikor üveges, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, fokhagymával. Kevés tejszínt öntünk rá, majd kicsit hagyjuk hűlni.
- A tésztát elővesszük a hűtőből, de még hagyjuk kicsit állni. Addig a langyos töltelékhez hozzáadjuk a fél tubus ömlesztett sajtot, majd a kész tarjából egy keveset (tényleg nem kell sok, mert egy raviloliba úgysem fér sok töltelék). Majd összeturmixoljuk.
- A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Én a közepes méretűvel csináltam, mert nem akartam olyan kicsi raviolikkal bíbelődni. A közepükbe töltünk egy kevés tölteléket. Kettéhajtjuk, majd a széleken az ujjunkkal vagy villával összenyomjuk.
- Forrásban lévő sós vagy leveskockás vízbe főzzük ki a tésztákat. Kb. 35 darab tészta lett nekem, ezt három részletbe főztem. Miután feljönnek a víz tetejére, még max. 10 percig hagyjuk főni őket, attól függ mennyire szeretnénk puha tésztát. Szűrővel kiszedjük, és rögtön mehetnek a szószra.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18106
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Húsimádó pasijaimnak készült. :)