Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres pulykasült

Zöldfűszeres pulykasült
Zöldfűszeres pulykasült
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pulykát, csirkét és sertéshúst is szoktam ily módon sütni. Mindig minden puha és finom ezzel a módszerrel, nekem nagyon bevált. Vendégvárásnál is praktikus, mert a pirításig szinte készre tudjuk készíteni, így amikor megérkeznek a vendégek, már csak a finálé következik, amivel már semmi dolgunk sincs.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A visszamaradt sütőléből pedig remek szósz készíthető, amit a sülthez tálalhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsontozott, megtisztított, sütésre előkészített pulykacombokat erősen besózzuk, majd frissen őrölt borssal és a chilivel ízlés szerint  beszórjuk. A sütőt felmelegítjük.
  2. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy edényben a tűzhelyen felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a combokat. A kakukkfüvet és a rozmaringot is mellétesszük. Minden oldalát körbesütjük a húsnak úgy, hogy egy jól sült kéreg képződjön rajta. Kb. egy perccel az elősütés vége előtt, mellédobjuk a fokhagymákat is. De vigyázzunk, nehogy megégjenek.
  3. Levesszük a tűzről és a sütőedénybe öntünk kb. 0,5-0,75 l forró vizet, utána sózzuk, borsozzuk újból.
  4. Az edényt lefedjük a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával szorosan befedjük és betesszük a sütőbe sülni.
  5. Lefedve sütjük kb. 1 órát, majd ha teljesen megpuhult, levesszük az edény tetejét és addig sütjük-pirítjuk tovább, míg szép színt kap.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 917
elküldve: 9
receptkönyvben: 377
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

pulykasült, sült pulykacomb zöldfűszeresen, sütőben sült zöldfűszeres pulykacomb

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sienne
Sienne / sienne Sun, 2011-11-27 11:10

Gyönyörű a sült, és a fotó is profi! Úgyhogy meg is érdemli a kiemelést. ÉS olvasva a sült se lehet rossz!

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2011-11-27 12:08

Kedves sieene!
Nagyon kedvesek a mondataid, köszönöm szépen!!!
Szép hétvégét Kívánok Neked, és további kellemes sütés-főzést!
Üdv: Vicikó

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2011-10-16 12:29

Igazán örülök neki :-) Milyen megtiszteltetés, köszönöm!
Szép hétvégét Nektek! Üdv.: Vici

1163
pulyka felsőcomb 50 dkg
kakukkfű 10 szál
rozmaring 2 szál
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 10 gerezd
olívaolaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint