r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres pulykasült

Vicikó
Zöldfűszeres pulykasült
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1163
Kalória
51.4g
Fehérje
11g
Szénhidrát
102.7g
Zsír
223.9g
Víz
177.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
326.3mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 1163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 2327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A kicsontozott, megtisztított, sütésre előkészített pulykacombokat erősen besózzuk, majd frissen őrölt borssal és a chilivel ízlés szerint beszórjuk. A sütőt felmelegítjük.
  2. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy edényben a tűzhelyen felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a combokat. A kakukkfüvet és a rozmaringot is mellétesszük. Minden oldalát körbesütjük a húsnak úgy, hogy egy jól sült kéreg képződjön rajta. Kb. egy perccel az elősütés vége előtt, mellédobjuk a fokhagymákat is. De vigyázzunk, nehogy megégjenek.
  3. Levesszük a tűzről és asütőedénybe öntünk kb. 0,5-0,75 l forró vizet, utána sózzuk, borsozzuk újból.
  4. Az edényt lefedjük a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával szorosan befedjük és betesszük a sütőbe sülni.
  5. Lefedve sütjük kb. 1 órát, majd ha teljesen megpuhult, levesszük az edény tetejét és addig sütjük-pirítjuk tovább, míg szép színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pulykát, csirkét és sertéshúst is szoktam ily módon sütni. Mindig minden puha és finom ezzel a módszerrel, nekem nagyon bevált. Vendégvárásnál is praktikus, mert a pirításig szinte készre tudjuk készíteni, így amikor megérkeznek a vendégek, már csak a finálé következik, amivel már semmi dolgunk sincs.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...