Nosalty Logó

Stockholmi pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Stockholmi pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 512 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2044 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 512 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2044 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát 5 mm-es csíkokra vágjuk, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk, hogy bele tudjuk tűzdelni a húsba. A pulykamellből vastagabb darabot (darabokat) vágunk.
  2. Éles, hegyes késsel a húsba zsebet szúrunk 3 cm-enként, és ebbe beletűzzük a hasábokra feldarabolt, fagyasztott szalonnát. Megkenjük a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és ebben jól elősütjük a pulykahúst.
  3. Egy tepsibe beleöntjük a tejszínt, és ebbe tesszük a serpenyőből kiemelt pulykamellet (mell darabokat). Meghintjük durvára vágott dióval és reszelt sajttal.
  4. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc elteltével leszedjük a fóliát, és anélkül sütjük tovább a pulykamellet. A dió és a sajt szépen rápirul, mintegy ízletes kérget képez rajta.
  5. Ha kész, kivesszük a sütőből. Kicsit kihűtjük, hogy szeletelhető legyen. A felszeletelt húst vegyes zöldségkörettel melegen tálaljuk, és friss salátát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18493
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 26.

Ajánló

Lehet, hogy a pulykamellet több darabban kell előkészíteni, mert vastag húsra van szükség. A húst egymás alá is lehet hajtani, mert a sütésnél megtartja a formáját.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lizinka_ 482 recept

Ízletes ünnepi étel. A fokhagyma épp, hogy csak nyomot hagy az enyhén szalonna ízű puha húsban. Szóval nagyon finom!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek