r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres hús pitában

Edit
Zöldfűszeres hús pitában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldfűszeres raguhoz

A pitához

A tálaláshoz

837
Kalória
37.2g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
409.6g
Víz
118.4g
Koleszterin
7.8g
Rost
10.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldfűszeres raguhoz

A pitához

A tálaláshoz

Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldfűszeres raguhoz

A pitához

A tálaláshoz

Összesen 3341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldfűszeres raguhoz

A pitához

A tálaláshoz

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5789.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1638.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    3358 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 3341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A zöldfűszeres raguhoz

  1. A húst csíkokra, a hagymát kockára vágjuk.
  2. A zsíron megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húscsíkokat. Sóval, mustárral, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
  3. Mikor majdnem kész, rátesszük a zöldfűszereket, és 5 percig még főzzük.
  4. A pitákat kettévágjuk, megtöltjük a raguval, és friss zöldségekkel tálaljuk /paprika, paradicsom, lilahagyma/.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A Príma Konyhában találtam ezt a receptet.

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...