Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-pesztós rizs

Zöldborsós-pesztós rizs
Zöldborsós-pesztós rizs
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kirobbanó tavaszi frissesség egyetlen egyszerű és villámgyors receptben.

www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

hozzávalók / 4 adag

Rizs

Pesztó

Szólj hozzá!

elkészítés

Pesztó

  1. A pesztó készítéséhez tegyünk 1 csokor friss bazsalikomot, 2 ek. fenyőmagot, 2 gerezd fokhagymát, 125 ml olívaolajat és 1 kk. sót egy robotgépbe, és turmixoljuk krémesre. Keverjünk hozzá 4 ek. parmezán sajtot is, majd tegyük át egy nagy salátástálba.

Rizs

  1. A rizst sós, forró vízben 12–15 perc alatt főzzük puhára. Egy másik lábosban a zöldborsót sós, forró vízben 5 perc alatt főzzük meg. A hagymát fonnyasszuk meg a vajon.
  2. Szűrjük le a rizst és a zöldborsót, majd öntsük a hagymás serpenyőbe, szórjuk meg petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon 1 percig pirítsuk. Kanalazzuk meleg tálra, és a tetejére csorgassuk a pesztót. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsós rizs, pestos rizs, rizi-bizi pestoval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bfloru
bfloru Sat, 2014-07-12 12:46

Ma készítettem el, nagyon finom. Tökéletes egy könnyű nyári ebédnek!

937
rizottó rizs 400 g
zöldborsó 150 g
vaj 90 g
pesto 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
fenyőmag 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 125 ml
1 kávéskanál
parmezán sajt 10 g