Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós csirkemájleves

Zöldborsós csirkemájleves
Zöldborsós csirkemájleves
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük főleg nyáron a könnyedebb, sok zöldséges leveseket, általában csirkeaprólékkal. Ma ez valósult meg.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet beletenni kelbimbót is, karfiolt, brokkolit, ki hogy képzeli el, szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. Répát karikára vágjuk, zöldségeket kockákra vágjuk, a burgonyát negyedekbe.
  3. A fazékba beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát.
  4. A finomra vágott petrezselyemzöldje, a zöldborsó, a burgonya, a répa és a zöldség következik.
  5. Felöntjük vízzel, borssal, sóval  és kevés vegetával ízesítjük.
  6. Közepes lángon, fedő alatt főzzük.
  7. Kóstoljuk, ha kell utána ízesítjük, és ha a burgonya, répa meg a borsó megfőtt, beletesszük egyenként egymás után a csirkemájakat és a levestésztát.
  8. 6-7 perc után újra kóstoljuk, és ha a máj is jó meg a levestészta is, akkor kikapcsoljuk.
  9. 10 perc pihentetés után tálaljuk.

  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 28 411
elküldve: 7
receptkönyvben: 690
elkészítve: 35/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges csirkemájleves, csirkemájleves zöldségekkel és tésztabetéttel

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-11-12 10:58

Guszta, finom, ízletes. Lehet erről a levesről rosszat írni?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-11-12 13:29

Kedves b-n!

Nagyon szépen köszönöm ezt a sok-sok jót, amit leírtál.
Örülök, hogy ezt a levest választottad.

A gyerekeim egy "rossz véleményt " szoktak írni: kár, hogy csak ennyit főztél, mert elfogyott . :) :) Nemsokára újrázni lenne jó, anya. :)

Köszönöm még egyszer , és kellemes hetet kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2014-08-25 20:58

Tisztelt NoSalty Csapat!

Nagy örömmel olvasom, hogy a nyárbúcsúztatás menüjébe, a levesem bekerült.
Nagyon szépen köszönöm.
Munkájukhoz további sok sikert kívánok . :)
Tisztelettel: Gregorné Éva ( Éva-Anyóca)

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2014-06-23 19:58

Kedves Éva-Anyóca!
A családom nagyon leveses,minden nap készítek valamilyet,de most ezt a könnyedebb levest kívánom inkább,köszönöm a receptet.
Ma is jó levest főztem,olasz,zöldséges paradicsom levest/nem minestrone/,sikere volt.A héten megfőzöm a te receptedet is.
Márti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2014-06-24 19:54

Kedves márti1218!

Ez a leves, zsenge zöldborsóból és zsenge zöldségekkel, a csirkemájjal szinte energiát ad, ettől erősebb leves nem is igazán kell a nyáron, sokszor még ennyit se teszek bele, csak a zsenge zöldségek sokasága.... Ilyenkor még a gyerekeim is sokkal befogadóbbak a leves irányába, várják, szeretik, kérik, és ez is ilyen leves.
Örülök, hogy tetszik, és el fogod készíteni, remélem, hogy ízleni fog.
Szép, - bár most kissé pár fokkal esett a hőmérséklet, ami nem baj, és még az eső is kellett, - .... szóval szép , meleg, nyaralással és pihenésekkel teli nyarat kívánok !
Éva-Anyóca

Zuzu66
Zuzu66 Thu, 2013-08-22 19:21

Kedves Éva-Anyóca! Elkészítettem a levest korábban, csak nem volt időm kommentelni. Isteni finom lett! Bekerült a kedvencek közé! Sajnos májat ritkán ehetünk a párommal betegségek miatt, de ezért megéri bűnözni! Köszönöm! Verus

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-08-25 19:17

Kedves Zuzu66!

Nagyon örültem, hogy elkészült, és ez a leves ízlett,- tényleg nem bonyolult és finom.:)
Örülök, hogy a kedvencek közé bekerült, még ha csak ritkán is készülhet el.

Köszönöm, hogy ha " némi bűnözésre" adjátok a fejeteket, ez a leves megállta a helyét.:)

Szép nyári napokat kívánok,- bár most itt jelenleg szakad az eső, egy kicsit előbb is eshetett volna,a nagy hőség idején, néha éjszakánként eshetett volna ,nappal azért nem,....... a föld és a növények hiányolták nagyon,- ..de van, amire most sem késő.:)

Szép estét és jövő hetet kívánok.

Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2013-01-24 23:43

Kedves Éva-Anyóca!
Ma így készítettem a levesünket és nagyon finom lett! :) Csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm a receptet! Szép estét!
Miss Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-25 14:04

Kedves Miss Sweetly!

Köszönöm, hogy elkészítetted, és hogy ízlett, annak nagyon örülök! :-))
Igazán szívesen, ha teheted, tavasz végén, nyár elején friss zöldségből-zöldborsóból készítsd el, még finomabb az íze.:-))

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2013-01-25 22:53

Kedves Éva- Anyóca!

A zöldborsó és a zöldség is az enyém volt, illetve saját termés volt. Igaz, hogy lefagyasztottam, de még így is más, mint a mirelit. Hozzátenném, a mirelitet sem vetem meg ha a szükség úgy hozza. Tavasszal is el fogom készíteni, frissből a legjobb az biztos! Azért választottam ezt a receptet most télvíz idején, mert a sok disznótoros étel már elég volt. Úgy vagyunk az ételekkel néha, hogy nyáron is képesek vagyunk hurkát enni (párom nagymamájától szoktunk kapni, Ők vágják a disznót és Ők készítik otthon a hurkától kezdve mindenféle jót) ha épp azt kívánjuk meg, télen pedig sokszor van lecsó ( amit szintén magam teszek el ) és változatai az asztalon. De a hóbortokon kívül próbálok figyelni gazdaságosság szempontjából az évszaknak megfelelő ételek összeállításra. Tudom, hogy még odébb van, de már nagyon várom a konyha első tavaszi hírnökeit! A hónapos retket, salátát, parajt, és ezek után a többi zöldséget, amit mind magunk termelünk. Na és persze a szép időt, napfényt!! :-)

Szép estét kívánok!
Miss Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-01-27 12:38

Kedves Miss Sweetly!

Az a jó, ha mirelit és mégis saját,:-)) ,- nekem is ilyen van, sokkal jobb az íze és persze a tudat, hogy amivel dolgoztál, az fő, párolódik, sül.:-))
Igaz, besokalltunk karácsonykor, szilveszterkor a húsos ételekkel, tényleg könnyebb levesek és második fogások kellenek, meg valahogy,....szerintem már ezáltal is igenis várjuk a tavaszt.:-)
Elhiszem, hogy ilyenkor könnyedebb, zöldséges, színes finomságokra vágyunk, mi is így vaguynk vele, és bizony, de megennénk a disznótorost akár nyáron is!! Nekünk sajna már erre lehetőség nincs,...de a hentesünk jó, azért el tudok ott is csípni finom alapanyagokat, amikből még finomabb ételek készülnek, de a házi, a saját, az nem másolható , mindig az az igazi!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))
Addig örülhet az ember lánya, amíg erre rokonság, család révén módja van, hogy kaphasson.:-))
Neked szerencséd van.:-))
Én is ezerrel várom a tavaszt, nagyon de nagyon, a melegebb levegőt, a szellőt, a napfényt,illatokat, ízeket, színeket, és azt az izgalmat, amivel jár az egész tavaszi újjáéledés,....mind a földnek, mind pedig nekünk embereknek is...:-))
Már most nézegetjük és vásárolgatjuk a magokat, tervezzük, mit és hova fogunk ültetni és palántázni a kertben,- ez a sötétség, szürkeség, lakásba, házba bezárkózás már sok volt!! :-)) Meg a sok: mérges, szomorú, morcos, ideges ember, akivel az ember találkozik télvíz idején, brr,...és ha mosolyogni próbálok, még engem néznek meg, mi bajom van, csak próbál az ember kicsit élni, meg kedves lenni,....hát nem mindig sikerül, és ez is elég fárasztó.:-((

Teljesen igazat adok ebben a tavaszvárásban!!! :-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2013-01-27 22:35

Kedves Éva-Anyóca!

Léteznek még kitűnő hentesboltok, csak ezekből kevés van sajnos. Én vágóhídra jártam, ott is gyönyörű áruval várták a vásárlókat, aki tehette, oda járt, és nem a nagy szupermarketekbe. Már azóta elköltöztem, így kénytelen vagyok helyben megvenni a húsárút, de nem panaszkodom, itt is találtam olyan boltot, ahol friss, szép az áru.
Tavaly rengeteg fajta vetőmagot vettünk, így idén nekünk azt nem kell venni, majd csak palántát.
Mi is tervezzük már, hogy hogyan, s mint lesz a kert. Addig is tavaszi hangulatunk támad a bezárt, szürke falak között. :)
Ami a mérges, szomorú, türelmetlen, ideges embereket illeti: Én is többnyire csak ilyenekkel találom szemben magam. Olyan típus vagyok, aki ha látja, hogy tele van a hócipője az embereknek, akkor hozzájuk szólok. Általában meglepődnek, aztán beszélgetés lesz belőle, utána pedig mosollyal köszönnek el. Ide vonatkozóan szeretnék megosztani egy idézetet Debra Jeppesen-től: "Senkinek nincs annál nagyobb szüksége egy mosolyra, mint annak, aki nem képes mosolyogni". Nagyon jó tulajdonság, ha mindennap tudsz mosolyogni, ez az igazi béke és lelki nyugalom jele. Arról nem is beszélve, hogy a környezetedben mindenki élvezni fogja ennek előnyeit. Maradj meg ilyennek, és senki ne szegje kedved! Sok-sok ilyen derűs és pozitív emberre lenne szüksége ennek a világnak :))

Szép estét kívánok!
Miss Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:00

Kedves Miss Sweetly!

Az jó, hogy szuper helyről vásárolhattál friss húst, és bár elköltöztél, mégis megtaláltad a megfelelő helyet.:-))
Tényleg ritkaság a jó és becsületes hentes manapság!! :-))
Örülök, hogy nekem is megadatott egy ilyen.
/ de a házit a hurka és kolbász ügyben nem pótolja, nem egészen olyan ízvilágban szeretjük, de attól még nagyon finom, és ami fő, minden de minden friss!!! :-) /
Tényleg már azzal érezzük, hogy mindjárt itt a tavasz, hogy nézegetjük a már megvett magokat, illetve tervezzük, mit és hova még...és ez tényleg jó érzés! :-)

Nem tudok sokáig csendben lenni , egy orvosi váróban sem, és csak a maguk elé meredő tekinteteket és legubbasztott fejeket nézni,...valahogy a közeli, szimpatikus idősebb hölgyet, urat,...vagy fiatalabbat tuti, hogy megszólítom, és igaz, hogy nem mindenki veszi jó néven, de érdekes, hogy igenis vannak olyanok, akik odafordulnak, és szinte alig várják a kedves és érdeklődő jó szót,...aztán már lelőni se lehet a beszélgetésben,..ami nem baj, szóval vágynak az ilyen kedves gesztusra is az emberek! :-)
Boltban, még érdekes szokott lenni, ha pld. az utánam lévő idősebb hölgynek vagy úrnak segítek, azt hiszik, el akarom venni a táskájukat, szatyrukat..., pedig csak: segíthetek megfogni ? kérdéssel nyúlok oda, hogy tartsam, amíg be tud pakolni...aztán a végén rájön, nem akartam rosszat, rám néz, mosolyog, megköszöni,...és ennyi..:-)

Én tavaly nyáron is, akár melyik orvosi rendelőben voltam, mert teljes körű kivizsgálás kellett, ( nincs baj, csak ami kell, az kell), mindegyik szakorvosi rendelőben, rövid idő után beszélgettem, volt hogy én kezdeményeztem, volt hogy nem....és igenis szükségük van rá az embereknek, a kedves jó szóra, egy mosolyra, csak már senki nem mer ilyet tenni, mert bocsánat: félnek egymástól, és ha mégis valaki megteszi, hülyének nézik! :-((

A gyerekeim meg csodálkoztak, néha elkísértek, - hogy anya úgy feltalálja magát egy idegen és nem is szokványos helyen, és idegen emberek közt, de anya...pillanatok alatt úgy tud beszélgetni ,...hát empátia kérdése is..:-)
Meg egy dumás csaj vagyok,nem tudok csendben ott lenni egy-másfél órát is, - és a jó szó mindig meghozza a jutalmát, legalább egy dolgot, hogy vissza mosolyog az illető!!!!! :-)
Próbálok ilyen maradni, azt hiszem, nem is igen fogok már változni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-04-25 13:34

Kedves Encus87!

Nagyon örülök neki, kedves egészségetekre! :-))

Szép hosszú, nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-16 13:05

Hű ez nagyon szép! Üdv: Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-01 20:28

Kedves Kristina! Nagyon örülök, különösen, hogy a fiadnak ízlett.Az nagy szó, és tényleg nagyon klassz.Puszi!:-)) Én is szoktam daragaluskával készíteni. Az a jó ,hogy lehet a levesbetéteket variálni.:-))
Finom,gyors,és a zöldborsót, és csirkemájat, valahogy elfogadják a gyerkőcök is, mint ahogy a kisfiad ,Ákos is. :-)) Köszi, a képet a 16 éves nagy fiam produkálta!Átadom neki a dicséretet! Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2011-01-01 16:32

Kedves Éva-Anyóca! Már napok óta írni szerettem volna. Az ünnepek között megcsináltam a borsó levesedett, és nagyon finom lett köszönjük szépen. Ákos fiam teljesen oda volt érte neki ez az étel még új volt:) Sajnos ilyen levestésztánk nem volt, dara galuskával helyetesítettem. A kép gyönyörű, étvágygerjesztő, gratulálok:)
Tisztelettel Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-24 20:44

Kedves Anita! Nagyon örülök neki, hogy gyerekeidnek is, és neked is ízlik ez a finom, egyszerű, és mégis finom leves.Gyorsan kész van. Ezért szeretem elkészíteni.További jó főzést-sütést, és szép hétvégét Neked!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-24 09:28

Kedves Mrs Smith!Köszönöm, ez csak egy jó zöldséges leves, csirkemájjal, nem nagy cucc, de ilyen melegben, amik voltak és még vannak, ez esik jól.Szép napot!Éva-Anyóca

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-08-23 23:57

No ezt akartam én is mondani! Nyeltem egy nagyot mikor megláttam, pedig nem vagyok egy nagy húsleveses!:) Mrs Smith

306
csirkemáj 50 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 6 db
paradicsom 3 közepes db
tv paprika 2 db
petrezselyem 1 csokor
zöldborsó 25 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 l
eperlevél tészta 10 dkg