Nosalty Logó

Borsóleves Gimilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anzsy Világa
Borsóleves Gimilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 484 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 1930 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 56 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3226 micro
Összesen 484 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6477.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    3789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2058.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12904 micro
Összesen 1930 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Elkészítés

Leveshez

  1. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd öntsük rá a borsót, és pirítsuk együtt kb. 1 percig.
  2. Adjuk hozzá a vizet, és várjuk meg, amíg felmelegszik, majd adjuk hozzá a leveskockákat, cukrot, sót és borsot.
  3. Várjuk meg, amíg felforr. Eközben elkészítjük a galuskát. Felverjük a tojást, és kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet.
  4. Ha leves felforrt, adagoljuk hozzá a galuskát. Ezt lehet szaggatóval, de én jobban szeretem kiskanállal, igaz, így nem olyan szép.
  5. Amint elkezd rotyogni, adjuk hozzá a tejet, és várjuk meg, amíg az egész felrottyan. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2652
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anzsy Világa 2 recept

Nagyon szeretjük a levest, és gondoltam, megosztom veletek. Készítettem hozzá videót is. Ha szeretnétek megnézni, a youtube-on megtehetitek.

Hozzászólások

Anagyferó

Mi szoktunk az íze és a kinézete miatt egy fél csokor petrezselyem zöldet is tenni. De így is finom.

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek