Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4002 micro
  • β-karotin
    10454 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    3396 micro
Összesen 237 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1502 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    564 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    999 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    20008 micro
  • β-karotin
    52270 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2064 micro
  • Lut-zea
    16978 micro
Összesen 1184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    2305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aprólékot tisztítás, megmosás után hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, és kis lángon főzzük tovább.
  2. Közben az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat és a többi zöldséget, amit kisebb darabokra vágtunk. Jól felforrosítjuk, és rádobjuk a leveskockát, illetve a sót, őrölt fehérborsot és cukrot.
  3. Öntünk alá legalább 1 dl vizet, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
  4. Amikor a zöldségek megpárolódtak, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és jól elkeverjük.
  5. A hús alaplével apránként felengedjük. Aki akarja, leszűrheti előtte. Beledobjuk a paradicsomot és a paprikát.
  6. Kicsit hagyjuk összefőni, látjuk elég levesünk van-e, szükséges-e még víz hozzáadása, és megkóstoljuk elég ízletes-e. Ha valami szükséges még bele, ízesítjük.
  7. Lassan főzzük tovább. Közben elkészítjük a tojásból a galuskát. (A tojást villával gyengén felverjük, és beleszórjuk a lisztet, kicsit kevergetjük, ne legyen híg.)
  8. A gyengén fővő levesbe apró(!) galuskákat szaggatunk.
  9. Amikor az összes galuska a levesben van, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 424
  • Össznézettség: 76774
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Ajánló

Bármikor, ebédre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Többféleképpen szoktam a zöldborsólevest készíteni, ez az egyik. A receptet a Fakanál Ahogy eszik úgy puffad blogjában találtam. Köszönet érte. Én egy kicsit változtattam rajta. Bármennyi lehet a husi és a zöldség mennyisége, ki mennyiből szeretné készíteni. A leves mennyisége természetesen ettől is függ. Annál a pontnál amikor a húslét a zöldségekre öntjük, van, hogy így csinálom: a húsléből a zöldségekre szedek a léből, jól elkeverem, és beleöntöm a húslébe. A továbbiak ugyanúgy történnek. A galuskákat én egy Tupperes nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe, mert elég gyors vele.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta!

Éva-Anyóca

Kedves Boszi! Köszönöm, hasonló az enyémhez, de mégis más! , - így is el fogom készíteni, jaj de szeretjük az ilyen leveseket! :-O Szép estét kívánok, és holnapra szép napot! Éva-Anyóca

Boszi

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat! Boszi

Törölt felhasználó

Kedves Boszi!Annyira ínycsiklandozó a képen ez a leves,hogy tegnap elkészítettem,így csirkelábastól!Imádom a csirke csontos részeit,de azok közül is a lábat legjobban.Nagyon finom lett.Köszi

Boszi

Szia! Örülök, hogy tetszett. Annak külön örülök, hogy "értékelted" a csirkelábas képet. Direkt "beállítottam" a csirkelábat, hogy jól mutasson a képen. :) Üdv. Boszi

Éva-Anyóca

Nagyon finom lett a mai ebédünk, a leves, már megadta a kezd? hangulatot, máskor is készítem majd, köszönöm.:-O Szép vasárnapot! Éva-Anyóca

Boszi

Szia! Nagyon örülök. Köszi. Neked is szép napot! Boszi

Törölt felhasználó

Finom, elkészítem de a szárazlábat kihagyom. Kell a macskámnak.

Boszi

Örülök, ha tetszett. A csirkelábat nálunk is az anyukám szereti! :)

catgirl

Kedves Boszi! Én Chilében élek és így egy csomó alapanyag rögtön hiányzott(pl fehérrépa, karalábé, magyar paprika stb), így rögtönöztem:) Mindent úgy készítettem ahogy a receptben írtad, de a hiányzó zöldségeket az itt kaphatóakkal pótoltam:) Tettem bele szárzellert, cukkinit, süt?tököt(itt mindenbe tesznek, mert szép színt ad az ételnek és mert egészséges), pici zsenge zöldbabot és paprika helyett pritamint:) Minden mást recept szerint csináltam és isteni lett:) Ja és nyomtam bele 3 gerezd fokhagymát, mert imádom az izét:) Mindezt csak azért írtam le, hogy ha olvassa valaki más idegenbe szakadt hazánk fia, akinek egy csomó alapanyag hiányzik(mint nekem), ne jöjjön zavarba:) Improvizáljon:))) Nagyon szépen köszönöm a receptet kedves Boszi! Még így a kényszer-változtatásokkal is Isteni lett!!!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.