r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4002 micro
  • β-karotin
    10454 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    3396 micro
Összesen 237 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1502 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    564 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    999 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    20008 micro
  • β-karotin
    52270 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2064 micro
  • Lut-zea
    16978 micro
Összesen 1184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    2305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aprólékot tisztítás, megmosás után hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, és kis lángon főzzük tovább.
  2. Közben az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat és a többi zöldséget, amit kisebb darabokra vágtunk. Jól felforrosítjuk, és rádobjuk a leveskockát, illetve a sót, őrölt fehérborsot és cukrot.
  3. Öntünk alá legalább 1 dl vizet, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
  4. Amikor a zöldségek megpárolódtak, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és jól elkeverjük.
  5. A hús alaplével apránként felengedjük. Aki akarja, leszűrheti előtte. Beledobjuk a paradicsomot és a paprikát.
  6. Kicsit hagyjuk összefőni, látjuk elég levesünk van-e, szükséges-e még víz hozzáadása, és megkóstoljuk elég ízletes-e. Ha valami szükséges még bele, ízesítjük.
  7. Lassan főzzük tovább. Közben elkészítjük a tojásból a galuskát. (A tojást villával gyengén felverjük, és beleszórjuk a lisztet, kicsit kevergetjük, ne legyen híg.)
  8. A gyengén fővő levesbe apró(!) galuskákat szaggatunk.
  9. Amikor az összes galuska a levesben van, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 93833
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Ajánló

Bármikor, ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféleképpen szoktam a zöldborsólevest készíteni, ez az egyik. A receptet a Fakanál Ahogy eszik úgy puffad blogjában találtam. Köszönet érte. Én egy kicsit változtattam rajta. Bármennyi lehet a husi és a zöldség mennyisége, ki mennyiből szeretné készíteni. A leves mennyisége természetesen ettől is függ. Annál a pontnál amikor a húslét a zöldségekre öntjük, van, hogy így csinálom: a húsléből a zöldségekre szedek a léből, jól elkeverem, és beleöntöm a húslébe. A továbbiak ugyanúgy történnek. A galuskákat én egy Tupperes nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe, mert elég gyors vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek