Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves daragaluskával

Borsóleves daragaluskával
Borsóleves daragaluskával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom borsóleves, főleg nyár elején friss, zsenge borsóból szeretjük igazán. Én először a daragaluska tésztát készítem el, amíg a leves olyan állapotba kerül, hogy lehet bele szaggatni, már eleget pihent a tészta.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A daragaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel.
  2. Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót levével együtt.
  3. Felengedjük vízzel, és felforraljuk. 
  4. A daragaluska hozzávalóiból nokedli sűrűségű "tésztát" keverünk, állni hagyjuk, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
  5. A végén tesszük bele a petrezselyemzöldet apróra vágva, így megőrzi aromáját.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 69 403
elküldve: 9
receptkönyvben: 744
elkészítve: 42/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldségleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hanny
Hanny Wed, 2017-06-21 11:38

"Mit főzzek ma? 2017. 06. 14. szerda" - azért megemlíthette volna a szerkesztő, aki beválogatta az ételt, hogy már lehet kapni friss borsót, azzal sokkal finomabb, mint konzervből.

gory002
gory002 Fri, 2014-06-13 09:44

Végre egy rántás nélküli leves! A daragaluskával majd most próbálkozom. Azelőtt mindig felvert tojásfehérjébe kevertem a sárgáját és úgy a darát, az általában szokott sikerülni, de nagyon macerás mindig elővenni egy-két tojásért a robotgépet. Megpróbálom most így, hátha sikerül.

hangya68
hangya68 Sat, 2012-03-03 18:17

Remek gondolatébresztő volt a recepted! Mirelit zöldborsót használtam és kukoricalisztből készített vajgaluskát szaggattam bele. Nagyon finom lett.

piroska66
piroska66 Sun, 2012-02-05 20:29

Kedves Czápika!
Bocsánatot kérek a levelemért, nem akartam megbántani a soraimmal, de már rájöttem, hogy a tojások voltak nagyon kicsik. Ezért újból megcsináltam, igazi házitojásból, és el kell mondanom, hogy tökéletesek lettek.Ezután is így fogom készíteni, köszönettel.

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2012-02-05 17:24

Kedves Piroska66! Nem tisztem megvédeni Czápika daragaluskáját, de a daragaluskának sok buktatója van. A tojás nagysága is számít, nem mindegy, hogy 45 vagy 75 gr-os.Én is egy tojásra 4-5dkg-ot számolok(én már nem mérem) babnyi baromfizsírt is teszek bele, és pihentetem hideg helyen. A másik buktató a főzővíz hőmérséklete. A túl forró zubogó víz összekapja a külsejét , és nincs hely a darának kidagadni. a kevésbé forrólében pedig szétfő. Az optimális hőfokot eltalálni lehet véletlen is, de a gyakorlat sokat számít. A főzés már csak ilyen, ugyanaz a recept, és mégis más. Bocsáss meg, nem akarlak kioktatni, a hangnem amit megütöttél nem volt való, ahelyett, hogy megkérdezted volna, hol rontottad el a fenti választ adtad. (Nem minősítem) Magamról, elég idős vagyok már felnőtt unokám van, mindig főztem a családomnak, felnőtteknek, gyerekeknek és másoknak .Hosszú ideig avval kerestem a kenyerem, vannak dolgok amit szakmai szemmel másként látok mégsem bírálom .Üdvözlettel:vadgesztenye.

kicsikukta
kicsikukta Tue, 2012-01-31 12:50

én tettem a daragaluskához egy pici szódabikarbónát, így nem lett kemény hanem puha lett

piroska66
piroska66 Thu, 2012-01-05 14:21

A daragaluskát megcsináltam, ellehetne adni az épitőiparnak mint vasbetonszerkezet alapanyag.A 10 dkg búzadara nagyon sok.

cékla
cékla Sun, 2012-02-05 19:04

Lehet rajta segíteni, lassú tűzre kell tenni és amikor elkezd főni egy kevés hideg vizet kell bele önteni. És ezt párszor megismételni. Sokszor meg lehet menteni a kőkemény galuskákat így (nem mindig). És ha kemény marad, akkor meg egy jó mesével el lehet adni. Mi olyankor azt figyeljük, hogy ki fogja az ablakot kitörni vele, amikor fel akarja vágni :) Egyébként a 10 deka nem sok, de nagyon függ a dara minőségétől is. Amikor a malomból veszem a darát minden receptben felezem az adagot. Nem könnyű jó galuskát főzni, de ha sikerül, akkor olyan finom, hogy nem szabad feladni.

247
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zöldborsó 350 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
tojás 2 db
1 csipet
búzadara 100 g