r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Zöldborsóleves A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 299 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1194 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1883 micro
  • β-karotin
    6123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4552 micro
Összesen 299 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1954.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    24491 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    18206 micro
Összesen 1194 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon kicsit megforgatjuk a kifejtett borsószemeket és rászórunk 1 tk-nyi cukrot. Kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és a felkarikázott sárgarépát. Kevés lével puhára pároljuk.
  2. Rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötött petrezselyem- és zellerzöldet. Csak 1 csokor petrezselyemzöldet főzzük a levesbe, a másik csokorral majd díszítunk. Ízlés szerint sózzunk, borsozzunk.
  3. Elkészítjük a csipetkét: 1 tojást kevés sóval felverünk, és annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Összedolgozzunk és a levesbe borsó nagyságú csipetkéket szaggatunk. 2-3 perc alatt készre főzzük.
  4. Tálaláskor megszórjuk a másik csokor finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 31 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15896
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldborsóleves A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Nem szeretek ételízesítőket használni. Leveskockát is csak akkor, ha nagyon muszáj és nincs kéznél maradék húsleves vagy alaplé. Ebben a levesben szerintem nincs is szükség semmi adalékanyagra, hiszen a zsenge zöldborsó, a tavaszi friss sárgarépa és a rengeteg petrezselyemzöld adják meg a leves finom ízét.

Hozzászólások

Tímejjja

Nagyon guszta, az én receptem is hasonló, de én nem szoktam bele hagymát rakni. A csipetkéhez pedig tojásonként egy diónyi vajat szoktam elkeverni, és úgy még a liszttel, így is nagyon nagyon finom.

A kis gasztronauta

Kedves Tímejjja! Most néztem csak a receptedet és tényleg hasonló! :) Jó ötlet vajas galuskával készíteni (szerintem még finomabb is:)), én is szoktam úgy. Édesanyám receptje, ? pedig mindig így, csipetkével készíti. Egy biztos mindkétféleképpen nagyon finom! :) üdv: bea :)

Lorka

Szuper ötlet a petrezselyem és a zellerlevél levesbe f?zése, köszönöm! Ma már így is vásároltam be :)

A kis gasztronauta

Köszönöm szépen! :) Remélem, hogy ízlett! :) üdv: bea

Lorka

Szuper finom lett!:)

A kis gasztronauta

Nagyon örülök neki és köszi, hogy írtál! :)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! Szerintem holnap el is készítem..már nagyon ki vagyok éhezve egy jó kis borsólevesre :D

A kis gasztronauta

Köszi szépen!! :) Remélem, hogy ízlett! :) bea

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek